Güncelleme Tarihi:
Tanrıçalarla akşam yemeği
Lüleburgaz, Arcadia Bağları’ndaki Bakucha Vineyard Hotel’de nisan ayı boyunca gastronomi etkinlikleri düzenleniyor. Bugün ‘Doğa Taşlardan ile Psikomitoloji Sohbeti ve Tanrıçalarla Eşleştirmeli Akşam Yemeği’ organize edilecek. Her bir tabak tanrıçaların karakterlerine göre hazırlanacak. 12 Nisan Cumartesi günü ‘Sena Şenkal ile Lezzet Uyumu Atölyesi’ olacak. Gastronomi ve şarap uzmanı Şenkal’ın rehberliğinde yemek ve şarap uyumu detaylı bir şekilde ele alınacak. 14.00-16.00 arasında gerçekleşecek atölyenin ardından konuklar 16.00-17.00 arasında
Arcadia Bağları’nda doğayla iç içe bir bağ turuna katılacak. 19 Nisan’da Jazz&Tapas vol. 19 etkinliği,
26-27 Nisan’da da ‘Derin Dinlenme Hafta Sonu’ programı düzenlenecek. Etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için: (0533) 514 14 90
Yerel, temiz ve sağlıklı tarifler
Zeynep Pekün Ekşioğlu’nun hazırladığı ‘İçi Güzel Yerel, İlaçsız ve Mevsiminde Tarifler’ Ofset Yapımevi’nden çıktı. Yerel ve temiz üretime duyulan tutkuyla şekillenen, yalnızca tariflerle sınırlı kalmayan kitap, toprağın değerine ve bu malzemeleri üretme hikâyelerine odaklanıyor. Mutfakta yeni bir yolculuğa çıkmak isteyenler bitkisel sütlerden sağlıklı sebze ve meyve içeceklerine, soslardan çorbalara birçok tarif bulabilirler.
Yedinci şube Dubai’de...
Sur Balık yedinci şubesini Dubai’de açtı. İstanbul’da Sarayburnu, Arnavutköy, Cihangir; Ankara’da Çankaya, Aydın’da Kuşadası ve Nevşehir’de Avanos şubeleriyle büyümesini sürdüren marka şimdi de yurtdışında. Sur Dubai’nin de deniz ürünleri ağırlıklı bir menüsü var.
Pilav cipsini denediniz mi?
Bir gün önceden artmış sade pilavı yemek istemiyorsanız onu çocuklara bile gönül rahatlığıyla yedireceğiniz bir cipse çevirin. Kalan 1 su bardağı kadar pilavı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, yarım su bardağı kadar kaşar peyniriyle rondodan geçirin. Tamamen püre gibi olunca hamur gibi yoğurup içine istediğiniz baharatı katın. Tuz, kırmızı biber, sarımsak tozu benim tercihlerim. Ardından iki kâğıt arasında incecik açıp fırına verin. İnceliğine göre kızarma süresi değişir; başında beklemek en iyisi. Çıkarıp soğutun, parça parça kırıp istediğiniz dip sosla servis edin. Bu kadar basit.
Hasattan itibaren iki yıl içinde tüketin
Geçen haftalarda zeytinyağı konusunda üreticiden kaynaklanan kusurlara değinmiştik. Bir de tüketiciden kaynaklı kusur var: Oksidasyon. Bu da muhafazayla ilgili. Zeytinyağının en büyük düşmanları hava, ışık, ısı ve süredir. Çoğu zaman tüketici elindeki yağı yanlış muhafaza yüzünden bayatlatır. Yağınızın oksijenle teması minimum olmalı. Koyu renk ambalajda muhafaza edilmeli. Isıdan uzak tutulmalı. Hasattan itibaren 2 yılda tüketilmeli.