ABD'de çalışan Türk doktorun gözünden Türkiye...

ABD'de yaşamını sürdüren Türk doktor Talha Kutlu koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye'nin başarısı ile ilgili övgü dolu sözlerden bahsetti. İşte Türk doktor Kutlu'nun açıklamaları...

F5HABER F5HABER
ABD'de çalışan Türk doktorun gözünden Türkiye...

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını ile mücadele tüm dünyada sürüyor.

ABD'nin Batı Virjinya eyaletinde İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalışan doktor Talha Kutlu, Türkiye'nin koronavirüs pandemisindeki başarısı ve İstanbul'u hala bekleyen büyük tehlike ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"İSTATİKLER ORTADA"

Doktor Kutlu, "Ben Türkiye'yi yönetim anlamında başarılı buluyorum. İstatiksel olarak rakamlar zaten ortada." ifadelerini kullandı.

"AMERİKA'DA TEDAVİYE OLAN İNANÇ AZALDI"

Türk doktor Kutlu Türkiye'yi neden başarılı bulduğunu, "Hastalara temas eden diğer insanların sıkı bir şekilde takibi Türkiye tarafından çok iyi yapıldı. Bu pek çok ülkeden başarılamadı. Türkiye sağlık personelini korumak için herşeyi yaptı. Koruyucu ekipmanlar pek çok ülkeye göre daha iyi durumdaydı. Türkiye hekimlere bu hastalığı tedavi edebilmeleri için gerekli ilaçları vakalar henüz artmadan bir şekilde temin etti. Amerika'da tedaviye olan inanç azalmış durumda. Türkiye hastaları erken dönemde tedavi ediyor. Amerika'da bu nerede imkansız." bu sözlerle açıkladı.

"TÜRKİYE İÇİN BİRLİK ZAMANI"

Kutlu, "Siyasi görüşümüz farklı olsa bile konuya bu şekilde yaklaşma günü değil. Bu gün birlik olma günü. Biz eğer bu hastalıkla mücadele edeceksek hep birlikte, ülke olarak mücadele edeceğiz. Görüş farklılıklarımızı dile getirmenin veya bu konuya bu şekilde eleştirel yaklaşmanın bence hiç zamanı değil." dedi.

"İSTANBUL'U BEKLEYEN TEHLİKE"

Türk doktor Kutlu İstanbul'daki tehlikeye dikkat çekerek, "Eğer İstanbul'da hayatı bugün normale döndürürseniz. eminim ki ikinci dalgayı daha şiddetli bir şekilde göreceğiz. İstanbul konusunda bence özenli bir çalışma yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER