Diyarbakır ve Mardin arasında korkunç yangın: 6 ölü var, 43 kişi tedavi altında

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda yangın çıktı. Yangında 6 vatandaşın hayatını kaybetti, 9'u ağır 43 kişi de yaralandı. Yangın kontrol altına alındı.

F5HABER F5HABER
Diyarbakır ve Mardin arasında korkunç yangın: 6 ölü var, 43 kişi tedavi altında

Dün gece saatlerinde Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Yangında yaralanan 9'u ağır 43 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı.

Diyarbakır ve Mardin arasında korkunç yangın: 6 ölü var, 43 kişi tedavi altında - Resim : 1

DİYARBAKIR'DA 3 ÖLÜ, 11 YARALI

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, anızdan kaynaklı bir yangın çıktığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İlimiz Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesinde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır, soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Diyarbakır ve Mardin arasında korkunç yangın: 6 ölü var, 43 kişi tedavi altında - Resim : 2

Yangında maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 11 yaralı vatandaşımızın tedavisi ise hastanelerde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınla ilgili son durumu sosyal medya hesabından paylaştı.

Diyarbakır ve Mardin arasında korkunç yangın: 6 ölü var, 43 kişi tedavi altında - Resim : 3

MARDİN'DE 2 ÖLÜ, 18 YARALI

Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır İli Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesi'nde saat 22.15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgârın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef Diyarbakır’da 3 vatandaşımız, Mardin’de 2️ vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Diyarbakır’da 1️1 vatandaşımız, Mardin’de ise 18 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Diyarbakır ve Mardin arasında korkunç yangın: 6 ölü var, 43 kişi tedavi altında - Resim : 4

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, sosyal medya hesabından yangınla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana gelen yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır 44 kişi yangından etkilendi. Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 can kaybımız var. Olay sebebi ile 35 Ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirildi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Yangında, soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü. Ekiplerin, geniş bir alanda yürüttükleri soğutma çalışması sona erdi. Bu arada, yangının etkili olduğu alan drone ile görüntülendi.

Diyarbakır ve Mardin arasında korkunç yangın: 6 ölü var, 43 kişi tedavi altında - Resim : 5

Görüntüde, soğutma çalışmalarına katılan helikopterin Göksu Barajı'ndan aldığı suyu yangının etkili olduğu bölgeye taşıması, Diyarbakır ve Mardin'de yangından etkilenen alanlar görülüyor.

SONRAKİ HABER