Esenyurt'ta yağmur sonrası kırmızı akan dere, kötü kokuyor

İstanbul Esenyurt'ta bulunan ve Haramidere'yi besleyen dere, yağmur sonrası kırmızı renkte akmaya başladı. Kırmızı suyu gören vatandaşlar şaşkınlık yaşarken, kötü kokudan rahatsız olduklarını ifade ettiler.

F5HABER F5HABER
Esenyurt'ta yağmur sonrası kırmızı akan dere, kötü kokuyor

İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki Selahattin Eyyubi Mahallesi'nden geçen ve Haramidere'yi besleyen derede, yağmur sonrası fabrikalardan dereye karıştığı iddia edilen kimyasal atıklar nedeniyle gün boyunca kırmızı renkte su aktığı görüldü.

Bu kırmızı su, aynı zamanda kötü bir kokuya da neden oldu. Derenin kırmızı renkte akması ve kötü kokusunu fark eden vatandaşlar, yetkililerden acil çözüm talep etti.

"Geceleri yatamıyoruz"

Mahalle sakinlerinden Mehmet Sıddık Kartal, kötü kokudan şikayetçi olduklarını belirterek şunları söyledi:

Ben Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde oturuyorum. Dere kokuyor, yağmur yağdığında biraz temizleniyor ama dere genelde pis kokuyor. Hatta birkaç gün önce derenin içi sinekle dolmuştu. Kokudan geceleri evde yatamıyorduk. Bugün yine pis kokuyordu, kırmızı bir su akıyordu. Bir önceki gün de yağmur yağdığında beyaz köpüklü bir su akıyordu. Bir şeyler atıyorlar bu dereye, sürekli kokuyor. Biz yetkililerden buranın temizlenmesini istiyoruz. Kokudan geceleri yatamıyoruz.

SONRAKİ HABER