İbretlik dayanışma! Türkiye Tek Yürek kampanyasında ne kadar bağış toplandı?

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar için bağış toplamak amacıyla Türkiye'deki birçok televizyon kanalı ve radyo ortak yardım kampanyasında bir araya geldi. Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Deniz Bayramoğlu, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz, Çağla Şikel gibi isimlerin moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa aralarında iş insanları, sanatçılar, siyasetçiler ve STK yetkililerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Peki kampanyada ne kadar bağış toplandı?

F5HABER F5HABER
İbretlik dayanışma! Türkiye Tek Yürek kampanyasında ne kadar bağış toplandı?

14 Şubat 2023 Çarşamba günü, Türkiye'yi yasa boğan ve 36 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için bağış toplamak amacıyla Türkiye Tek Yürek kampanyası başlatıldı. Kampanya, Türkiye'den ve yurt dışından 213 televizyon kanalında ve 562 radyoda eş zamanlı olarak yayınlandı.

Türkiye Tek Yürek kampanyasında ne kadar bağış toplandı

TÜRKİYE TEK YÜREK KAMPANYASINDA NE KADAR BAĞIŞ TOPLANDI?

Türkiye Tek Yürek kampanyasına ülke genelinde çok sayıda iş insanı, sanatçı, siyasetçi, STK yetkilisi ve bürokrat katıldı. Kampanya kapsamında toplam 115,1 milyar Türk Lirası tutarında bağış toplandı. Kampanyaya ayrıca 9 milyondan fazla SMS mesajı da gönderildi.

Kampanyaya en yüksek bağışı 30 milyar lira ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaparken, onu birçok banka ve şirket takip etti. Kalyon Holding, Doğuş Grubu ve Limak Holding de bağış yapanlar arasındaydı.

Ziraat Bankası 20 milyar lira bağışta bulunurken, onu 12 milyar lira ile VakıfBank ve 7 milyar lira ile Halkbank takip etti. Savunma Sanayii Başkanlığı ve bağlı şirketleri, Turkcell, Cengiz Holding, Türk Telekom, TMSF, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Sigorta gibi kuruluşlar da 2'şer milyar lira bağışta bulundu.

SONRAKİ HABER