İmamoğlu'nun Silivri Cezaevi'ndeki ilk fotoğrafı ortaya çıktı! Dün tutuklanmıştı
Yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Silivri Cezaevi'ndeki ilk fotoğrafı ortaya çıktı. İmamoğlu'nun üzerinde halen gözaltına alınırken giydiği takım elbisesi vardı.

Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone Olİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. İmamoğlu, geceyi ilk defa cezaevinde geçirdi.
Birçok siyasi tutuklunun bulunduğu İstanbul Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne dün saat 16.00 sıralarında getirilen İmamoğlu'nun o anlara ilişkin bir fotoğrafına ulaşıldı.
CEZAEVİNDE İLK İFTARI
Dün akşamı ilk kez cezaevinde geçiren İmamoğlu, niyetli olduğu için akşam yemeği yedi. Mercimek çorbası, fırında soslu tavuk döner, şehriyeli bulgur pilavı tüketti. İçecek olarak ise ayran verildi.
İmamoğlu, bu akşam ise orucunu; et haşlama, şehriyeli pirinç pilavı, kaşar, hurma, kuru kayısı, revani tatlısı ve ayran ile açacak.
9 NUMARALI KOĞUŞ
Farklı kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 9 numaralı koğuşta kalıyor. Kaldığı koğuşun büyüklüğü ise 12m2 kadar.
Ne oldu?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart Çarşamba günü gözaltına alındı. İmamoğlu’na iki farklı suçlama yöneltildi: Yolsuzluk ve kent uzlaşısı. Yolsuzluk soruşturmasının ayağı, “CHP’de para sayma görüntüleri”ne dayanıyor.
Olaya ilişkin ifade veren tanıkların, “İBB Başkanı İmamoğlu ile çok sayıda kişinin iş adamlarını para vermeye zorladıkları, bazı iş adamları ile hareket ederek haksız kazanç sağladıkları, piyon kişiler üzerinden alım satımlar yaparak suçtan elde ettikleri parayı akladıkları para transfer ve tahsilinde ‘gizli kasa’ diye tabir edilen sivil kişileri kullandıkları” yönündeki beyanları nedeniyle rapor hazırlandı.
Bu raporun ardından da başsavcılık 100 kişi hakkında soruşturma başlattı. Ekrem İmamoğlu ve 99 kişi hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından gözaltı kararı verildi.