Numan Kurtulmuş: "Bu kadar haksızlığı dünya kaldıramaz"

Türkiye'de son açıklanan rakamlara göre koronavirüsten toplam vefat sayısı bin 6'ya ulaştı. Dünya genelinde toplam vaka sayısı ise 1 milyon 700 bini geçti. Virüsle mücadele bittikten sonraki süreye dikkat çeken AK Parti'li Kurtulmuş, "Koronavirüs’le mücadelemiz bittikten sonra küresel gelir adaletsizliğine karşı yeni bir mücadele dönemi başlamalı. Zengin kuzey-yoksul güney farklılaşması yeni küresel gerilimin kaynağını oluşturuyor. Bu kadar haksızlığı dünya kaldıramaz." paylaşımında bulundu.

F5HABER F5HABER
Numan Kurtulmuş: "Bu kadar haksızlığı dünya kaldıramaz"

Koronavirüste vaka sayısı dünya genelinde 1 milyon 700 bini aştı. Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesindeki bilgiye göre, dünya genelinde toplam vaka sayısı 1 milyon 700 bin 378'e ulaştı.

En çok vaka görülen ülke 502 bin 876 ile ABD olurken, onu 158 bin 273 vakayla İspanya, 147 bin 577 ile İtalya, 124 bin 869 ile Fransa ve 122 bin 171 ile Almanya izledi. Salgının ortaya çıktığı Çin'de ise 81 bin 953 vaka kayda geçti.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanı Koca, dün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Son 24 saatte vaka sayısı 4 bin 747, vefat sayısı 98 oldu, toplam vefat sayısı Bin 6'ya ulaştı." demişti.

"MÜCADELEMİZ BİTTİKTEN SONRA..."

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, koronavirüsle mücadele bittikten sonraki süreye dikkat çekti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kurtulmuş şunları söyledi:

"Koronavirüs’le mücadelemiz bittikten sonra küresel gelir adaletsizliğine karşı yeni bir mücadele dönemi başlamalıdır.

Dünya nüfusunun %0,7’sinin toplam zenginliğin %44’üne, buna karşılık %70’inin ise sadece %3’üne sahip olduğu büyük adaletsizlik giderilmeden dünyada barış ve huzur sağlanamaz.

Dünyanın zengin kuzey ülkeleri nüfusları azalırken giderek zenginleşiyor, buna mukabil fakir güney ülkeleri ise nüfusları artarken daha da yoksullaşıyor.

Zengin kuzey - yoksul güney farklılaşması yeni bir küresel gerilimin kaynağını oluşturuyor.

Bu kadar haksızlığı dünya kaldıramaz."

İşte o paylaşım:

SONRAKİ HABER