Olimpiyat altın madalya fiyatları ne kadar?

2016 Rio ile olimpiyat altın madalya fiyatları ne kadar? Olimpiyat Oyunlarında herhangi bir dalda birinci olan sporcular altın madalya ile ödüllendiriliyor.

F5HABER F5HABER
Olimpiyat altın madalya fiyatları ne kadar?

Milli sporcularımızdan Rio'da şu ana kadar sadece Taha Akgül altın madalya kazandı. Vatandaşlar ise olimpiyat altın madalya fiyatları ne kadar ve altın madalyanın ne kadarı altın olduğunu merak ediyor.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları tüm hızıyla devam ediyor. Binlerce sporcu kendi dallarında şampiyon olup altın madalya kazanmak istiyor. Altın madalya ilk olarak 1904 Amerika olimpiyatlarında kullanıldı. Artık sadece olimpiyatlarda değil bir çok spor organizasyonunda birinci olan sporcu altın madalya ile ödüllendiriliyor.

Biz sporseverler ekranlardan yarışmaları seyrederken kimin kazanacağını merak ettiğimiz kadar altın madalyanın ne kadar olduğunu da merak etmiyor değiliz. En değerli elementlerden biri olan altından yapılmış madalyanın büyüklüğüne bakılırsa değerinin çok yüksek olduğunu söylemek mümkün. Peki madalyanın ne kadarı altın?

ShiftDelete'nin haberine göre Altın madalyayı oluşturan elementlere baktığımızda ise durumun hiç de öyle olmadığını görüyoruz. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda sporculara verilen altın madalyaların sadece %1.2'si altından oluşuyor. Altın madalyanın geri kalan %98.2'si gümüşten oluşuyor.

Altın madalyanın maddi değeri bu nedenle sadece 565 dolar. Eğer madalyanın tamamı altından oluşsaydı fiyatı 21 bin doları bulacaktı.

Rio Olimpiyat Oyunları'nda dağıtılan gümüş madalyaların tamamı gümüşten, bronz madalyanın ise %95'i bakırdan, %5'i çinkodan oluşuyor.

SONRAKİ HABER