PKK, TUSAŞ saldırısını üstlendi: 'Uzun süre önce planlandı, siyasal gündemle ilgisi yok'

PKK, TUSAŞ'a yönelik silahlı saldırıyı üstlendi. Örgütten yapılan açıklamada saldırının uzun zamandır planlandığı ve son günlerde tartışılan yeni süreçle ilgili olmadığı iddia edildi.

F5HABER F5HABER
PKK, TUSAŞ saldırısını üstlendi: 'Uzun süre önce planlandı, siyasal gündemle ilgisi yok'

Sözde "'Halk Savunma Merkezi'" tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırıyı düzenleyen teröristlerin kimlik bilgileri de paylaşıldı.

Açıklamada, "'Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine dönük gerçekleşen eylem, Ölümsüzler Taburu’nun bir otonom timi tarafından yapılmıştır. Eylemin kahramanları Asya Ali -Mine Sevjin Alçiçek ve Rojger Hêlin-Ali Örek yoldaşlardır. Uzun bir süre önce planlanan bu eylemin Türkiye’de son ayda tartışılan siyasal gündemle asla bir ilişkisi yoktur'" denildi.

Saldırının zamanlaması, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin 1999'dan beri İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşma yapmaya davet etmesinin ardından gerçekleşmesi sebebiyle tartışmalara konu olmuştu.

TUSAŞ'a yapılan saldırı, Bahçeli'nin çağrısından sadece bir gün sonra gerçekleşti.

NE OLMUŞTU?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Genel Merkezi’ne, dün saat 15.26'da terör saldırısı gerçekleştirildi.

Bir taksiyle gelen 2 terörist, araçtan iner inmez, çevredeki sivillere ateş edip tesise yöneldi. Bu sırada şiddetli patlama sesleri duyuldu. Saldırıda TUSAŞ içinden de patlama ve silah sesleri de yükseldi. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör saldırı olarak açıklarken, saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi de yaralandı.

SONRAKİ HABER