Bakan Yerlikaya duyurdu! TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Görüntülerden iki teröristin bir taksiyle tesis yakınlarına geldiği ve sivillere ateş etmeye başladığı görülüyor. Teröristlerin vardiya değişimi sırasında tesise saldırdığı anlaşıldı. Saldırı sonrasında, özel hareket tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3 şehit ve 14 yaralı olduğunu açıkladı.

F5HABER F5HABER
Bakan Yerlikaya duyurdu! TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ'a, saat 15.30 sıralarında terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda şehit ve yaralılar olduğu açıklandı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ'a terör saldırısı gerçekleştirildi.

Saldırı ile birlikte TUSAŞ'tan patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmaların devam ettiği, rehine olduğu bildiriliyor.

TERÖRİSTLER GÜVENLİK KAMERASINDA

Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Görüntülerde eli silahlı teröristler olduğu görünüyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu! TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı - Resim : 1

Teröristlerden biri bina dışında görüntülenirken, eli silahlı diğer teröristin bina girişinde olduğu kaydedildi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı - Resim : 2

Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

1 BAŞSAVCIVEKİLİ VE 8 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmada 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini açıkladı.

BAKAN YERLİKAYA: ŞEHİT VE YARALILAR VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) terör saldırısı düzenlendiği, şehit ve yaralılar bulunduğunu bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

Bakan Yerlikaya duyurdu! TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı - Resim : 3

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Terör saldırısında şehit ve yaralıların olduğu kaydedilirken; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakan Tunç'un açıklaması şu şekilde;

"Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

İstanbul Sanayi Odası Meclis toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Konuşmaya çıkmadan önce TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde haber aldım. Savunma Sanayi Başkanımızı aradım. Kendisi haberi doğruladı. Henüz detaylarla ilgili bilgi paylaşma imkanı bulunmuyordu. Rabbim bütün mühendislerimizi araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz asla savunma sanayinden, milli teknoloji hamlesinden geri adım atmayacağız. Milli teknoloji hamlesi milli savunma sanayi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle gayretle kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bakan Yerlikaya duyurdu! TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı - Resim : 4

İBB Başkanı İmamoğlu: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: TUSAŞ'ta yaşananlarla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemeli.

CNN TÜRK muhabiri Paşa Alyurt, canlı yayında şu bilgileri aktardı:

Çok sıcak bir gelişme. Çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz dakikalarda bir silahlı ve bombalı saldırı olduğu iddiası var. Yoğun güvenlik önlemi alındı. Çok sayıda ekip sevk edildi. 15 bin personel var burada. Türk savunma sanayisinde çok kritik bir tesis olduğunu ifade etmiş olalım TUSAŞ yerleşkesi için. Canlı bomba saldırısı iddiası da var. Bu iddia aşamasında. Bölgeye çok sayıda ambulans ekibi sevk ediliyor. Jandarma ve polis ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı - Resim : 5
TUSAŞ, Ankara'nın neresinde bulunuyor?
TUSAŞ, Ankara'nın şehir merkezinden uzak bir bölgede, üretim merkezlerinin olduğu bir bölgede yer alıyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu! TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı - Resim : 6
TUSAŞ nedir?

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur.

Türk Hava Kuvvetleri'nin savaş uçağı ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak F-16 uçaklarının kullanılması kararı ile birlikte; F-16 uçağının üretimi, uçak üzerindeki sistemlerin entegrasyonu ve uçuş testlerini yaparak Hava Kuvvetlerimize teslim etmek üzere TUSAŞ tarafından 1984 yılında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur.

25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI'nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırılmıştır. Bu kapsamda TAI ve TUSAŞ birleşerek, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. çatısı altında faaliyetlerini genişletmiş, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumuna gelmiştir.

Havacılık ve uzay sanayisinde küresel ilk yüz oyuncu arasında yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, proje konularına bağlı olarak;

Havacılık Yapısalları Grubu
Uçak Grubu,
Helikopter Grubu,
İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemleri Grubu,
Uzay Sistemleri Grubu,
Milli Muharip Uçak Grubu
Mühendislik Grubu

olmak üzere altı stratejik iş merkezi bünyesinde örgütlenmiştir. Ayrıca, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından tasarlanan/üretilen tüm ürünlerle ilgili olarak entegre lojistik destek hizmeti sağlanmaktadır.

SONRAKİ HABER