Üsküdar Belediyesi de kent lokantası açacak

İstanbul Üsküdar Belediye Meclisi’nde oy birliği ile ilçede 2 kent lokantası açılması, 5 bin öğrenciye 4 bin 500 TL kırtasiye yardımı ve ücretsiz HPV aşısı uygulaması için karar alındı.

F5HABER F5HABER
Üsküdar Belediyesi de kent lokantası açacak

İstanbul Üsküdar Belediye Meclisi’nin eylül ayı oturumlarının son birleşimi Meclis 1'inci Başkanvekili Mithat Özdemir başkanlığında toplandı. Oturumda oy birliği ile alınan karar doğrultusunda Üsküdar’da Burhaniye ve Ünalan mahallelerinde 2 kent lokantası açılacak.

Kent lokantalarında İBB’nin kent lokantalarındaki gibi ücret 40 TL olacak. Yine oy birliği ile ilçede çocuk gündüz bakım evleri açılması için de karar alındı. 5 bin öğrenciye 4 bin 500 lira kırtasiye ve giysi yardımı yapılabilmesi için sunulan teklif de oy birliği ile kabul edildi. Alınan başka bir karar göre de ilçede ücretsiz HPV aşısı uygulaması da önümüzdeki günlerde başlayacak.

PROTOKOL İPTAL EDİLDİ

Önceki dönemde Üsküdar Belediyesi Folklor ve Turizm Derneği ile kültürel etkinlikler düzenlemek üzere yapılan iş birliği protokolü CHP grubunun çoğunluk oyları ile iptal edildi. Derneğin, yeni yönetim tarafından istenen dernek karar defteri, üyelerle ilgili bilgileri vermediği için protokolün iptal edildiği açıklandı.

EK BÜTÇE SOSYAL YARDIMLAR İÇİN KULLANILACAK

Belediyenin 500 milyon liralık ek bütçesi de AKP grubunun 'hayır' oylarına karşılık CHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edildi. Ek bütçenin oylanması sırasında söz alan AKP Grup Başkanvekili Dündar Ziya Gültekin, ek bütçenin 186 milyon lirasının arsa satışı ile karşılanacağını ve komisyonda kendilerine hangi arsaların satılacağı, ek bütçeye neden ihtiyaç duyulduğu ile ilgili bilgi verilmediğini belirterek bu nedenle 'hayır' oyu kullanacaklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Güneş Gülaydın da konunun komisyonlarda görüşüldüğünü, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın da pazartesi günü gerçekleştirilen oturumda meclisi bilgilendirdiğini hatırlattı. Belediyenin AKP tarafından yönetildiği 2022 yılında 800 milyon TL, 2023’de 700 milyon TL ek bütçe yapıldığına dikkat çeken Gülaydın, “2024 yılında yaşanan enflasyona rağmen 500 milyon liralık ek bütçe getirdik. Ek bütçe; pazar desteği, kırtasiye yardımı, kent lokantaları gibi sosyal hizmetlerde kullanılacak. Toplu iş sözleşmesi sürecindeyiz, çalışanlarımıza yapılacak zammı karşılamak için ihtiyaç var. Arsa satış kararları da önceki dönemde encümenin aldığı satış kararları” diye konuştu.

SONRAKİ HABER