Hangi firmanın koronavirüs aşısı ne kadar olacak?

Koronavirüs salgınına karşı dünyanın dört gözle beklediği aşıların fiyatları belli olmaya başladı. Üç şirketin öncülüğünü yaptığı koronavirüs aşısı için Pfizer, Moderna ve Sputnik V'nın belirlediği fiyatlar şu an için 19 dolar ile 37 dolar arasında değişiyor.

Hangi firmanın koronavirüs aşısı ne kadar olacak? - Sayfa 1

Koronavirüsten korunmak için kesin çözüm olarak gördükleri aşı çalışmalarında sonuca en yakın firmalar hangileri ve fiyatları ne kadar olması bekleniyor? Euronews'ten Melis Özoğlu'nun haberi...
 
 

117
Hangi firmanın koronavirüs aşısı ne kadar olacak? - Sayfa 2

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Almanya'da Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği "BNT162b1" adı verilen aşı adayı, 3'üncü aşamadenemelere başlayan ilk aşı adaylarından biri olmuştu.

217
Hangi firmanın koronavirüs aşısı ne kadar olacak? - Sayfa 3

Pfizer ve Biontech

Pfizer ve Biontech, 18 Kasım'da da 3'üncü aşama klinik denemelerini tamamladığını, aşı adayının denemelerde yüzde 95 etkili olduğunu bildirdi. Ayrıca 20 Kasım'da aşı adayının acil kullanımına izin verilmesi için FDA'ya başvuruda bulunuldu.
 

317
Hangi firmanın koronavirüs aşısı ne kadar olacak? - Sayfa 4

Aşının fiyatının ise daha önce yapılan açıklamalarda piyasa değerinin altında olacağı ve bölgelere göre farklılık gösterebileceği belirtilmişti.

AB'nin Pfizer/BioNTech ile anlaşması kapsamında 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar euro
ödeyeceği açıklandı. Buna göre koronavirüs aşısına doz başına 15,5 euro ödenecek. İki doz halinde uygulanan aşının ABD’deki fiyatı yaklaşık olarak 39 dolar olacak.

417