Hükümet düğmeye bastı: Emekli maaş farkıyla ilgili düzenleme geliyor

Hükümet, kamuoyunda tartışılan 2024 ile 2025 yılı arasında ilk defa emekli olacak çalışanlara bağlanacak emekli aylıkları arasındaki oluşan yüzde 30 farkın giderilmesi konusunda çalışma başlattı.

Hükümet düğmeye bastı: Emekli maaş farkıyla ilgili düzenleme geliyor - Sayfa 1

Emeklilik hayali kuran binlerce kişi 2025'te hak kaybına uğramamak için kurumları dilekçe yağmuruna tuttu. 2024'te emeklilik dilekçesi verenlerin 2025'te verenlere göre yüzde 30 daha fazla maaş alacak olmasına ilişkin tartışmalar hükümeti harekete geçirdi.
 

112
Hükümet düğmeye bastı: Emekli maaş farkıyla ilgili düzenleme geliyor - Sayfa 2

Yüzde 30 fark nasıl giderilecek?
Hükümet, kamuoyunda tartışılan 2024 yılı ile 2025 yılı arasında ilk defa emekli olacak çalışanlara bağlanacak emekli aylıkları arasındaki oluşan yüzde 30 farkın giderilmesi konusunda çalışma başlattı.

212
Hükümet düğmeye bastı: Emekli maaş farkıyla ilgili düzenleme geliyor - Sayfa 3

Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasındaki yapılan görüşmelerin ekim ayı içinde somutlaştırılması, hazırlanacak düzenlemenin de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması bekleniyor.
 

312
Hükümet düğmeye bastı: Emekli maaş farkıyla ilgili düzenleme geliyor - Sayfa 4

Maaş farkı nasıl ortadan kalkacak?
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre emekli olacaklar arasındaki maaş farkını ortadan kaldırmak için alternatifli çalışma yürütüldüğü öğrenildi. Masadaki formüllerden birinin de "güncelleme katsayısını belli oranda sabitleme" olduğu belirtildi.

412