Ankara'daki barajlarda son durum! Ankara barajlarından iyi haber: Yüzde yüz oranında arttı

Ankara'daki barajlarda 24 Mart'ta yapılan ölçümlerde 120 gün olarak hesaplanan kalan su miktarı, son günlerde düşen yağışlarla yüzde yüz oranında arttı. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, "Son zamanlardaki yağışlarla toprağın suya doyması ve karların erimesi sonrası yaklaşık 240 gün yetecek miktarda bir su hacmimiz oluştu. Yani son 1 ay içerisinde ciddi bir artış söz konusudur" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ankara'daki barajlarda son durum! Ankara barajlarından iyi haber: Yüzde yüz oranında arttı

Başkente içme ve kullanma suyu sağlayan 11 barajda, 240 gün yetecek su bulunuyor. Ankara'daki barajlarda 24 Mart'ta yapılan ölçümlerde 120 gün olarak hesaplanan kalan su miktarı, son dönemde düşen yağışlarla yüzde yüz oranında arttı. Bugün itibarıyla elde edilen verilere göre su miktarında 120 günlük artış yaşandı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 29 Nisan'da başlayan "tam kapanma" sürecinde su tüketim miktarında kayda değer bir değişiklik olmadı.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente su sağlayan 11 barajın kapasite olarak 1 milyar 584 milyon metreküplük hacme sahip olduğunu söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER