Antarktika'nın kaşifleri belli oldu! Gizemli kıtaya ilk ayak basanlar Maoriler'miş

Güney Yarımküre'nin en güneyinde bulunan, bazı yerlerine 2 milyon yıldır yağmur yağmayan ve içinde ülke bulunmayan tek kıta olan gizemli Antarktika hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Araştırmacılara göre buraya ilk ayak basanlar Yeni Zelanda yerlileri olan Maoriler'miş...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Antarktika'nın kaşifleri belli oldu! Gizemli kıtaya ilk ayak basanlar Maoriler'miş

Yeni Zelanda'nın yerli halkı Maorilerin, Batılılardan asırlar önce Antarktika'yı keşfetmiş olabilecekleri ileri sürüldü.

Guardian'ın haberine göre, Yeni Zelanda'nın Otago Üniversitesinden araştırmacılar, "The Journal of the Royal Society of New Zealand" dergisinde yayımladıkları makalede, Yeni Zelanda yerlilerinin Buz Kıtası'nın ilk kaşifleri olabileceğine dair bulgularını paylaştı.

Sözlü tarih kayıtları ve edebiyattan derledikleri ipuçlarının izni süren araştırmacılar, Yeni Zelanda ve Polinezya adalarında yaşayan Maori yerlilerinin geçmişi 7. yüzyıla kadar uzanan okyanus seferleri sırasında Antarktika'ya ulaşmış olabileceklerini gösteren bazı kanıtlar bulunduğunu öne sürdü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER