Bakanlık Sözcüsü Çekin: 289 darbe davasının 288'i karara bağlandı

ADALET Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin, bağımsız ve tarafsız Türk yargısının, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturma ve davaları titizlikle yürüttüğünü belirterek, "Derdest fiili darbe soruşturması bulunmamaktadır. 289 fiili darbe davasının 288'i karara bağlanmıştır. Yargılaması devam eden bir dosya bulunmaktadır" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakanlık Sözcüsü Çekin: 289 darbe davasının 288'i karara bağlandı

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Çekin, Ankara Hakimevi'nde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çekin, sosyal medya üzerinden yürütülen linç kampanyalarının kimseye faydası olmadığını belirterek, hakim ve savcıların sadece kararlarıyla konuşabildiklerini vurguladı. Bu nedenle yargı mensuplarının sükunetinin istismar edilmemesi gerektiğini dile getiren Çekin, "Eleştirinin yıkıma dönüşmemesi, ifade hürriyeti ile hakaretin birbirine karıştırılmaması için yargı süreçlerini serinkanlı biçimde takip etmeyi ve değerlendirmelerimizin bilgiye dayalı olmasının önemini öğrenmek zorundayız. Unutmayalım ki yargı Türk milletinin yargısıdır. Adliye bu ülkenin bir kurumudur. Hakim ve savcılar da bu milletin evlatlarıdır. Kendilerine yargı yetkisi emanet edilen hakim ve savcılarımızın, sosyal medya ortalamasının çok üzerinde bir vicdan ve hakkaniyet duygusu taşıdığından hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır" dedi.

'İZLEME KURULLARI RAPORLARI KDK VE TİHEK'E GÖNDERİLECEK'

Bakanlık Sözcüsü Çekin, infaz sistemine ilişkin önemli değişiklikler içeren mevzuat paketinin TBMM'de kabul edildiğini hatırlatarak, pakette 4 farklı kanunda değişiklik yapıldığını kaydetti. Düzenleme kapsamında, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları'nın görev ve yetkilerin genişletildiğini vurgulayan Çekin, şöyle konuştu:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER