Başarı hikayesinden istifaya… Slovakya’da neler oluyor?

Koronavirüs ile mücadeleye bir hayli başarılı başlayan Slovakya, şimdilerde dünya genelinde en yüksek vaka ve ölüm oranına sahip ülkeler arasında yer alıyor. Başbakan Igor Matovic, sipariş ettiği 2 milyon doz Rus aşısının yarattığı kriz sonucu koltuğundan olurken "Slovakya’da neler oluyor?" sorusuna sizin için yanıt aradık...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Başarı hikayesinden istifaya… Slovakya’da neler oluyor?

Avrupa Birliği ülkelerinden Slovakya’nın Başbakanı Igor Matovic, AB’nin ‘Rus aşısı karşıtı’ olmasına rağmen 2 milyon doz Sputnik V aşısı almıştı. Bu sayede aşılama oranını hızlandırmayı ve pandeminin önünü almayı amaçlayan Matovic için işler hiç de umduğu gibi gitmedi.

Başbakan, aşıların gelmesinden kısa bir süre sonra kendi hükümetinin istifa baskısı ile karşı karşıya kaldı ve daha fazla dayanamayarak 28 Mart günü istifa ettiğini açıkladı. Matovic böylece pandemi kaynaklı krizler yüzünden koltuğunu bırakmak zorunda kalan ilk lider sıfatını da elde etti.

Başbakan'ı istifaya götüren süreç oldukça çarpıcı. Ancak bu konudaki detaylara girmeden önce Slovakya pandemi ile mücadelede başarı hikayelerinden biri olarak görülürken tablo nasıl tersine döndü ona bir bakalım…

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER