Cilt sağlığımızı korumak ve cildimizi güçlendirmek için ne yapmalıyız?

30’lu yaşlardan sonra her yıl cilt kalitemizden %3 oranında kayıp yaşadığımızı biliyor muydunuz? Estetik ve Kozmetik Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Topal, cildimizde yaşanan hacim, sıkılık ve kendini yenileme özelliğindeki kayıpların nedenlerini ve nasıl önüne geçileceğini anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cilt sağlığımızı korumak ve cildimizi güçlendirmek için ne yapmalıyız?

Özellikle 28-30’lu yaşlardan sonra cilt kalitemizin temelini oluşturan nem oranı, cilt sıkılığı ve cildin kendini yenileme özelliğinde kayıplar yaşarız. Peki bu kayıplar hangi durumlarda artar ya da azalır?

Bilimsel veriler, cildimizin sıkılığında, nem oranında ve kendini yenileme özelliğinde her yıl %3 oranında kayıp yaşadığımızı söylemektedir. Cilt kalitemizi düşüren kronik güneş hasarı, stresli bir hayat, yanlış kozmetik uygulamaları ve yanlış ürün kullanımı gibi birçok dış etkeni bir kenara koyalım, bilimsel verilere göre %3 oranı normal, sağlıklı, iyi beslenen ve kötü alışkanlıkları olmayan bir birey için de geçerlidir. Güneşli gün sayılarının artacağı gelecek tahminleri, azot gazı salınımının çok yüksek seviyelerde seyretmesinden kaynaklı bozulan ekosistem dengesiyle, ozon tabakasının delinmesinin devam etmesi sonucu günden güne kronik güneş hasarının arttığını da düşünürsek, gelecekte yeniden yapılacak çalışmalarda bugün hesaplanan %3 oranın daha da yükseğe çıkacağını söylemek çok da zor değil.

Gençliğimize çok güveniyoruz

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER