En’lerin şehri: Adana

Geçen hafta düzenlenen 28’inci Altın Koza Film Festivali için Adana’daydık. Sanat ve kültür dolu bir hafta sonunda, bu güzel şehrin merkezini köşe bucak gezdik. En büyük camisi, en eski köprüsü, en uzun saat kulesiyle burası tam bir turizm kenti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
En’lerin şehri: Adana

Toros Dağları’na sırtını dayamış, Seyhan Nehri’nin yanı başında eşsiz bir konuma sahip Adana, mutfağı, zengin kültürü ve köklü geçmişiyle insanı hemen içine çekiyor. Altın Koza Film Festivali için bu kentteyiz. Başta sinema olmak üzere tiyatro ve diğer sanat dallarının ön planda olduğu etkinliklerin düzenlendiği kültürel bir şölen karşılıyor bizi...

Gezimize Sinema Müzesi’nden başladık... Altın Koza Film Festivali’nin etkinlikleri kapsamında 2011’de açılan Adana Sinema Müzesi’nde Adanalı sanatçıların balmumu heykelleri, geçmişten günümüze film afişleri ve sinemayla ilgili objeler sergileniyor. Bu kentin kadim toprakları çok sayıda sanatçı yetiştirmiş... Başa Yaşar Kemal, Orhan Kemal ve Abidin Dino’yu koyarsak Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Ümit Besen, Erol Büyükburç, Feridun Düzağaç, Haluk Levent, Emre Karayel, Nebil Özgentürk ve Kıvanç Tatlıtuğ’u da ekleyerek kocaman bir liste yapabiliriz.

Bu yıl 28’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali pandemi önlemlerine rağmen oldukça renkli geçti. Siz de sinema ve kültür etkinliklerine ilgiliyseniz seneye bu tarihlere bir plan yapın mutlaka... Festival zamanı kent bir başka oluyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER