Ev alan alana! 9 ayın zirvesi görüldü… Satışlardaki artış fiyatlara nasıl yansır?

Covid-19 pandemisi dünyayı durma noktasına getirirken, çoğu sektörü de olumsuz etkiledi. Ancak normalleşme adımlarıyla birlikte sektörlerde de toparlanma sinyalleri başladı. Konut satışları da 9 ayın zirvesini gördü. Peki artan konut satışları ev fiyatlarını nasıl etkiler? Sektör temsilcileri hurriyet.com.tr okurları için yanıtladı…

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ev alan alana! 9 ayın zirvesi görüldü… Satışlardaki artış fiyatlara nasıl yansır?

Türkiye genelinde haziran ayında 124 bin 731 konut satıldı. Her ne kadar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,1 azalış olsa da konut satışları 9 ayın zirvesini gördü. Satış rakamlarında İstanbul yüzde 19,2 ile en yüksek paya sahip olurken onu yüzde 9,9 ile Ankara, yüzde 5,6 pay ile İzmir izledi. En az konut satışı ise Hakkari, Ardahan ve Bayburt’ta gerçekleşti.

Ev alan alana! 9 ayın zirvesi görüldü… Satışlardaki artış fiyatlara nasıl yansır? - Resim : 1

Peki konut satışlarındaki artış fiyatlara nasıl yansır?

Sektör temsilcileri önümüzdeki günlerde taleple doğru orantılı olarak konut fiyatlarının da yükseleceği konusuna dikkat çekti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER