‘Geri dönüşüm evde başlar’

Çöpten geri dönüşüme giden yolda sürdürülebilir tedarikçilerin oluşturulması gerektiğini söyleyen Burpol Polimer Genel Müdürü İlkay Yıldırım, “Geri dönüşüm süreci evde başlıyor. Tüm dünyada geri dönüşüm bilinci artarken bizim de bunu fırsata dönüştürmemiz şart” diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Geri dönüşüm evde başlar’

Atıkların geri dönüştürülmesinin olumsuz etkiler ortaya çıkaran küresel iklim değişiklerinin ve çevre kirliliğinin önlenmesi dolayısıyla sürdürülebilir yaşamın sağlanabilmesi açısından önemli olduğunu söyleyen Burpol Polimer Genel Müdürü İlkay Yıldırım, “Bu nedenle, atıkların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüşüm sitemlerinin uygulanması gün geçtikçe daha fazla ilgi görüyor” dedi.

‘Geri dönüşüm evde başlar’ - Resim : 1

FIRSATA DÖNÜŞÜYOR

Yıldırım, “Özellikle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2023 hedefleri ve Avrupa Birliği uyum sürecine uyumlu olarak, atık madde oranının azaltılması, geri dönüşümün ve tasarrufun artırılmasının teşvik edildiği görülmekte” diye konuştu. Yıldırım, şunları söyledi: “Atık madde miktarının azaltılması ve atık maddelerin yeniden ekonomiye kazandırılması çok önemli. Sadece doğanın değil, sınırlı olan kaynakların da korunması sağlanabilmeli. Bu yolla özellikle ekonominin kalkınmasına da destek verilebilmekte. Geri dönüşüm uygulaması ile hammadde ihtiyaçlarının bir kısmını karşılayan firmalar bu durumu bir fırsata dönüştürebiliyor.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER