Gol kraliçesi Diyarbakırlı Zelal'in Galatasaray hayali

Turkcell Kadın Futbol Ligi'nde geçen sezon gol kraliçesi olan Zelal Baturay'ın Diyarbakır sokaklarında erkek çocuklarla top oynarken keşfedilmesiyle başlayan futbol kariyeri, hayatını değiştirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gol kraliçesi Diyarbakırlı Zelal'in Galatasaray hayali

Maddi imkansızlıklar, çevre baskısı, babasını kaybetmesi ve Türkiye'de gelişim sürecinde olan kadın futbolunda yaşanılan sıkıntıların üstesinden gelen 25 yaşındaki Zelal Baturay, başarılı performansıyla büyük kulüplerin dikkatini de çekmeyi başardı.

Dört çocuklu bir ailenin tek kız çocuğu olan Zelal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri futbola ilgi duyduğunu belirterek, "Küçükken bana bebek verdiklerinde istemiyordum. Sürekli sokakta kardeşlerim ve ağabeylerimle futbol oynuyordum. Sokakta oynarken hocalar gördü ve beni takımlarına davet etti. Ancak onlar da erkek takımlarıydı. Onlarla antrenmana çıktım. 2009'da lisansım çıktı." dedi.

Kariyerinin ilk döneminde erkek çocuklarıyla antrenmana çıkmanın kendisini hırslandırdığını anlatan Zelal, "Erkeklerle antrenman yapmak daha iyi, daha fazla gelişiyorsun. Ancak fiziksel olarak bizden üstünler. Yoksa tekniğim onlardan daha iyiydi." ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER