Kıdemde yeni takvim sonbahar

Kıdem tazminatını yeniden düzenleyen tamamlayıcı emeklilik sisteminde yeni takvim sonbaharı gösteriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kıdemde yeni takvim sonbahar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sendika başkanlarına “Konuyu siz de değerlendirin, biz de değerlendirelim” mesajını vermesinin ardından, istihdam paketinin, son dakikada bir değişiklik olmazsa kıdem düzenlemesi olmadan meclise gönderilmesi bekleniyor.

GÖRÜŞMELER SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün kıdem tazminatı konusunda işçi ve işveren temsilcilerini kabul etmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da katıldığı görüşmede, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan yer aldı. Taraflar kıdem tazminatıyla ilgili görüşlerini dile getirirken, özellikle bu dönemde yapılabilecek bir düzenlemenin sıkıntıya neden olabileceğini belirtti. Türk-İş ise, kıdem tazminatı düzenlemesine karşı olduklarını vurguladı. Erdoğan’ın ise bu düzenlemenin gerekli olduğunu ancak öncesinde tarafların müzakere ederek değerlendirmesini istediği belirtildi. Bu nedenle de önümüzdeki haftalarda kıdem tazminatıyla ilgili taraflarla görüşmelerin tekrar başlaması planlanıyor. Yeni takvimde meclisin açılmasına paralel olarak, yasal değişiklik için sonbahar ayları öne çıkıyor. Kıdem tazminatı düzenlemesinin 2022 yılında uygulamaya girmesi nedeniyle, zaman konusunda sıkıntı olmayacağı görüşü öne çıkıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER