Kovid-19'un kökenine yönelik tartışmalar büyüyor... Avustralya, BM'den bağımsız soruşturma talep etti

İki yıla yakın bir süredir dünyanın üzerine kâbus gibi çöken koronavirüs salgınının kökenini bulmak, sonraki salgınların önüne geçmek için gerekli bir bilimsel araştırma olsa da bir yönüyle de ülkeler arasındaki siyasi ilişkilere etki ediyor. DSÖ, bu amaçla Çin'e bir ekip göndermiş ancak sonuçta daha çok tartışma yaşanmasına sebep olmuştu. Son olarak Avustralya'dan BM'ye bu konuda flaş bir çağırı geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kovid-19'un kökenine yönelik tartışmalar büyüyor... Avustralya, BM'den bağımsız soruşturma talep etti

(AA) Avustralya Başbakanı Scott Morrison, "bir sonrakinin yaşanmasını önlemek için" yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kaynağına ilişkin Birleşmiş Milletler'den bağımsız bir soruşturma istedi.

ABD'de temaslarda bulunan Başbakan Morrison, BM 76. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Avustralya, bu salgınının nedenini anlamayı siyasi bir mesele olarak değil, esas olarak görüyor." ifadesini kullandı.

Kovid-19 salgını gibi salgınların tekrar yaşanmaması için BM'den bağımsız bir soruşturma talebinde bulunan Morrison sözlerini şöyle sürdürdü:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER