Köyde su tartışması arbedesi! Jandarma biber gazıyla müdahale etti

Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Öbektaş Köyü'nde su deposu inşa edilen alana gelerek sularının alındığını iddia eden grup ile jandarma arasında çıkan tartışma arbedeye dönüştü. Ekipler kalabalığa biber gazıyla müdahale etti, gazdan etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Köyde su tartışması arbedesi! Jandarma biber gazıyla müdahale etti

Yusuf ÇINAR/OSMANCIK (Çorum), (DHA)- Osmancık ilçesine bağlı 450 haneli Öbektaş Köyü'nde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 2 sene önce proje hazırlandı. Projenin ihaleye çıkmasıyla bir süre önce köyde yapılan sondaj çalışmalarında su bulundu. Ekipler, suyu borularla köye ulaştırmak için 30 tonluk su deposu inşasına başladı. Çalışmalar sırasında köye bağlı Yukarı Mahalle’de oturan 100 kişilik grup, ‘sularının alındığını iddia ederek’ öğle saatlerinde, depo çalışmaların yapıldığı bölgeye gitti. Bunun üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

Köyde su tartışması arbedesi! Jandarma biber gazıyla müdahale etti - Resim : 1

Burada jandarma ile grup arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede arbedeye dönüşünce jandarma ekipleri, kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından etkilenen 4 kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kalabalık ise bir süre sonra dağıldı.

‘DAĞDAN GELEN SUYU BİZE VERMİYORLAR’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER