Motosikletle rüya gibi bir rota: ‘TransAnatolia’

‘TransAnatolia 2020’ rotasını kimi zaman alternatif güzergâhları da kullanarak motosikletiyle takip eden Onur Çakı, Kemerburgaz Kent Ormanı’ndan başlayıp Abant, Haymana ve Karadağ güzergâhını izledi ve aynı rotadan geri dönüp Şile’de sona eren 2 bin 850 kilometrelik yolu tamamladı. Maceraseverlerin rüya organizasyonundan izlenimlerini, Anadolu tarihini, doğasını ve kültürünü de Hürriyet Seyahat okurları için yazdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Motosikletle rüya gibi bir rota: ‘TransAnatolia’

TransAnatolia 13-21 Ağustos’ta yapılacaktı bu yıl. Tüm hazırlıkları tamamlanan yarış, orman yangınları nedeniyle tam günü belli olmamakla beraber eylüle ertelendi. Bu kapsamlı ve önemli yarışı geçen yıl takip ettim. Heyecanlı bir takipti...

Bu her ne kadar çeşitli araçların katıldığı bir yarış olsa da ben motorumla yarış dışındaki güzelliklerin peşinde oldum ama bir yandan da canlı olarak yarışı takip ettim. İlk gün hedefim yarışın en güzel görüntüler vereceği noktalardan biri, Sapanca tarafındaki Soğucak Yaylası’ydı. Yarışçıların yoluna güzel bir alternatif paralel rota bulma amacıyla yaylanın yolunu tuttum.

Yol motosikletle çıkmak için biraz sancılı. Düşe kalka devam ettim; son bir tepe var, onu bir aştım, cennet... Bulutların üzerindeyim, yemyeşil her yer. Kamp için burası çok çok uygun bir noktaydı ama yarışı takip ettiğim için ortak kamp alanına ulaşmam gerekiyordu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER