Sahil güzeli Marmaris

Marmaris hem kitle turizmi için hem de doğayla baş başa, sessiz sakin bir tatil için birçok seçenek sunuyor. Nasıl bir tatili tercih ederseniz edin, yaşadığım yer Marmaris’te muhteşem bir deniz, birbirinden nefes kesici koylar ve binlerce yıl geriye giden bir tarih hazinesiyle karşılaşacaksınız. Üstelik eğlence yeni başlıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sahil güzeli Marmaris

Aslında bu güzel ilçenin kış aylarını daha çok severim. Yürürüm, koklarım, koylarda denizi seyrederim. Kahvehanelerde çay içip sohbet ederim. Ege pazarlarında alabildiğine şenlenirim. Beş yıl önce Marmaris’in bir köyünde sığındığım mütevazı sahil pansiyonunda büyük şehrin kalabalığından ve curcunasından uzak, sevdiklerimle eğlenerek ve ne yediğimi bilerek günler geçirdim. Her sabah uyanır uyanmaz kendimi pırıl pırıl denizde buldum. Gecelerin sessizliğinde hemen arkamdaki ormanın derinliklerinden gelen puhu kuşlarının sesine âşık olduğumda, eşim Filiz’le birlikte buraya yerleşmeye karar vermiştik. Şimdi 3.5 yıllık çiçeği burnunda birer Marmarisli olarak hayatımızı çok seviyoruz. Bunun birçok nedeni var.

İlçeye karayoluyla ulaşanları karşılayan “Marmaris Milli Parkı’na hoş geldiniz” levhası, ilk anda çok farklı bir yere geldiğinizi hissettirir.

1996’da koruma altına alınmış dev bir doğal alanın ortasındaki Marmaris, milli parkların çepeçevre sarmaladığı tek ilçe. Bölge, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından dünyadaki 25 özel nokta arasında gösteriliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER