Türkiye, Afrika ülkeleri arasına alındı: AB Komiserine harita lazım

Türkiye’ye aday ülke gibi davranmaktan uzaklaşan AB, sınırları zorlayan bir adım daha attı. Komşuluk ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü’nde yeni bir organizasyona giden AB Komisyonu, Türkiye’yi Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin yer aldığı birime kaydırdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye, Afrika ülkeleri arasına alındı: AB Komiserine  harita lazım

Özellikle 2018’den sonra, Türkiye’nin üyelik müzakeresi yürüten bir aday ülke olduğu gerçeğini gölgelemeye ve “çok önemli ortak ve komşu” algısını yerleştirmeye çalışan Avrupa Birliği, bu doğrultuda sınırları zorlayan bir adım attı. AB Komisyonu, Komşuluk ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü’nde yeni bir organizasyona gitti. Türkiye, yeni organizasyon şemasında Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin yer aldığı birime kaydırıldı. Yeni birimin adı da ‘Güney Komşuları ve Türkiye’ oldu. Uzun süredir erozyona uğratılmaya çalışılan genişleme bağlantısı bu hamleyle daha da güçsüzleştirildi.

Üyelik müzakerelerinin yürütülmesi konusunda Türkiye’nin ana muhatabı konumunda olan AB Komisyonu, başlangıçta aday ülkeler arasında ayrıma izin vermeyen bir yaklaşıma sahipti.

Türkiye, Afrika ülkeleri arasına alındı: AB Komiserine  harita lazım - Resim : 1

O KARAR ETKİLİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER