Yeni Hatay için 39 işbirliği

TÜRKİYE Tasarım Vakfı, Hatay’ın kültürel çeşitliliğinin ve kent kimliğinin korunması için yürütülen çalışmalarda yerli ve yabancı 39 kuruluş işbirliği yapıldığını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yeni Hatay için 39 işbirliği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı bir protokol imzalamış ve bu çerçevede; ulusal ve uluslararası alanda tarihçilerden, arkeologlardan, yer bilimcilerden, şehir plancılarından, mühendislerden ve mimarlardan oluşan tasarım ve planlama işbirliği grubun oluşturuldu. Bu grubun gönüllü liderliğini ise Türkiye Tasarım Vakfı üstlendi. Vakıf bu kapsamda ‘Hatay’ın İhyası’ çalışmalarının ilk sunumları tamamlanıyor. Vakfın öncülüğünde 25’ten fazla konuk konuşmacının katıldığı bir çalıştay düzenlendi.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ ÇEŞİTLİLİK

Hatay’ın İhyası için dünyada eşi görülmemiş bir işbirliği yürüterek uluslararası alanda da model olabilmeyi hedeflediklerini belirten Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, çalıştayda şöyle konuştu: “Hatay’ın ihyasında farklı tasarımcı ve disiplinlerle çalışmak en büyük gücümüz oldu. Biz birikimimizi, deneyimimizi ve çalışmalarımızı hem ülkemize hem dünyaya katkı için işbirliğine açmaya hazırız. Bu çalıştaydan alacağımız geri bildirimlerle 15 Kasım’a kadar ilk etabı tamamlamaya çalışacağız. Şehirlerimizin yeni bir hayal kırıklığına tahammülü yok, dolayısıyla adanmışlık felsefesi ile yürüttüğümüz çalışmamızı layıkıyla tamamlamayı arzu ediyoruz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER