Hüseyin Yücel Beşiktaşlı futbolcuyu ifşa etti: Ayrılmamak için tesisin arka kapısından kaçmış!

Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, Beşiktaş’ın transfer dönemi, finansal zorluklar ve Şampiyonlar Ligi hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Yücel Beşiktaşlı futbolcuyu ifşa etti: Ayrılmamak için tesisin arka kapısından kaçmış! - Sayfa 1

Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, transfer dönemine damga vuran isimleri ve yaşadıklarını anlattı.

Yönetime gelir gelmez CAS davaları başta olmak üzere pek çok sorunla uğraştıklarını belirten İkinci Başkan Hasan Yücel, “Eski borçlardan dolayı 10 milyon Euro’nun üzerinde ödeme yaptık. Takım çok kötü gidiyordu, Camiada birlik-beraberlik yoktu. Taraftar stada gelmiyordu. Her şey aleyhimizeydi” dedi ve devam etti:

“Asıl hedefin Türkiye Kupası ve yeni sezon olduğunu biliyorduk. Ocak ayından itibaren çalışmalara başladık. Yardımcılarının gelemeyecek olması nedeniyle Giovanni van Bronckhorst’un imzası sezon başına kaldı. Ocak ayında nişan, mayıs sonunda da düğün yapıldı. Takımda inanılmaz bir kimya yarattı Giovanni... Transferleri yaptık. Hocanın da büyük katkısı oldu. Bir ölü toprağı vardı üzerimizde. O kalktı. Herkes antrenmana da maça da isteyerek çıkmaya başladı. Geçen sene oynamak istemiyorlardı."

Hüseyin Yücel Beşiktaşlı futbolcuyu ifşa etti: Ayrılmamak için tesisin arka kapısından kaçmış! - Sayfa 2

"BÜTÇE OYNASAYDI, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KALIRLARDI"

"Bu yıl şampiyon olan Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak. Çok ciddi bir gelir elde edilecek. Bütün kulüplerde olduğu gibi bizde de çok ciddi finansal sıkıntılar var. Şampiyonla Ligi’ne katılmak bizim için çok önemli. Hedefimiz şampiyonluk. Rakiplerimizin (Galatasaray ve Fenerbahçe) bütçeler bizim bütçelerimize göre çok yüksek. Ama hep aynı şeyi söylüyorum; sonuçta bütçe oynamıyor, kağıt üzerinde de hiçbir şeyi kazanamıyorsunuz. Bütçe oynasaydı o arkadaşlar Şampiyonlar Ligi’ne kalırlardı..."

Hüseyin Yücel Beşiktaşlı futbolcuyu ifşa etti: Ayrılmamak için tesisin arka kapısından kaçmış! - Sayfa 3

"İŞ İNSANLARI DESTEK OLSUN"

"Zor dönemlerden geçtik ama hâlâ bitmedi. Maddi anlamda sıkıntılar çekiyoruz ve bir şekilde altından kalkmaya çalışıyoruz. Beşiktaşlı iş insanlarına seslenmek istiyorum.

Karınca kararınca elini taşın altına koysunlar. Amatör branşlara, altyapılara destek verirler. Her yerde sabah akşam Fenerbahçe ve Galatasaray konuşuluyor. Sanki iki takım kalması için bir çalışma var. Bunu yıkmamız lazım. Bunu da marka değerini yükseltmekten geçer."

Hüseyin Yücel Beşiktaşlı futbolcuyu ifşa etti: Ayrılmamak için tesisin arka kapısından kaçmış! - Sayfa 4

"AMARTEY TESİSLERDEN KAÇTI"

“Bugüne kadar 24 oyuncu gitti. 12 oyuncu geldi. Üç kişi kaldı Amartey, Aboubakar ve Chamberlain... Amartey çok garip... Arabistan kulübü ile anlaştık, uçağa binmedi. Eyüpspor’la anlaştık, bizim tesislerin arka kapısından kaçmış.

‘Almanya’ya İngiltere’ye gideceğim diye tutturmuş; ‘Transfer dönemi kapandı’ deyince de ‘Nasıl bitti’ diyormuş. Bunların menajerleri de aynı. Lisans çıkarmadığımız takdirde paralarını talep etme hakları var. Maliyetleri 17 milyon Euro..."