İçişleri Bakanlığı, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması hakkında merak edilenleri cevapladı

İçişleri Bakanlığı, yılbaşında uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili merak edilen soruları tek tek yanıtladı.

İçişleri Bakanlığı, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması hakkında merak edilenleri cevapladı - Sayfa 1

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu akşam saat 21.00'de başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kala İçişleri Bakanlığı, kısıtlama ile ilgili merak edilen sorulara tek tek yanıt verdi.
 

113
İçişleri Bakanlığı, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması hakkında merak edilenleri cevapladı - Sayfa 2

VATANDAŞLAR CUMA NAMAZI İÇİN CAMİYE GİDEBİLECEK

En çok merak edilen, "Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 1 Ocak 2021 Cuma günü vatandaşlarımız Cuma namazı için camilere gidebilecekler mi?" sorusuna Bakanlık, "1 Ocak 2021 tarihinde Cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlarımız; İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının bu yöndeki kararları doğrultusunda, araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebileceklerdir" şeklinde yanıt verdi.

213
İçişleri Bakanlığı, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması hakkında merak edilenleri cevapladı - Sayfa 3

VATANDAŞLAR CUMA NAMAZI İÇİN CAMİYE GİDEBİLECEK

En çok merak edilen, "Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 1 Ocak 2021 Cuma günü vatandaşlarımız Cuma namazı için camilere gidebilecekler mi?" sorusuna Bakanlık, 

313
İçişleri Bakanlığı, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması hakkında merak edilenleri cevapladı - Sayfa 4

"1 Ocak 2021 tarihinde Cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlarımız; İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının bu yöndeki kararları doğrultusunda, araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebileceklerdir" şeklinde yanıt verdi.

413