İçişleri Bakanlığı, başta Ankara ve Bursa olmak üzere 14 ilde nişan ve benzeri etkinliklere kısıtlama getirdi

İçişleri Bakanlığı, 26 Ağustos'tan itibaren başta Ankara ve Bursa olmak üzere 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi toplu etkinliklere kısıtlama getirdi. Ayrıca bu illerde düğün ve nikahlar bir saatle sınırlandırıldı.

İçişleri Bakanlığı, başta Ankara ve Bursa olmak üzere 14 ilde nişan ve benzeri etkinliklere kısıtlama getirdi - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgeye göre; 26 Ağustos tarihinden itibaren 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan etkinliklere kısıtlama getirildi.

120
İçişleri Bakanlığı, başta Ankara ve Bursa olmak üzere 14 ilde nişan ve benzeri etkinliklere kısıtlama getirdi - Sayfa 2

BİRÇOK TEDBİR KARARI ALINARAK UYGULAMAYA GEÇİRİLDİ

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgede, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

220
İçişleri Bakanlığı, başta Ankara ve Bursa olmak üzere 14 ilde nişan ve benzeri etkinliklere kısıtlama getirdi - Sayfa 3

Bu kapsamdadaha önce illere gönderilen genelgeler ile salgının kalabalık ortamlardaki yayılım hızı göz önünde bulundurularak düğün (gelin alma, kına dahil), nişan, sünnet düğünü gibi etkinliklerin tüm illerde, mümkün olan en kısa sürede tamamlanması, köyler ve/veya sokaklarda yapılan söz konusu etkinliklerin aynı gün içerisinde kalacak şekilde saat sınırlamalarının il/ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenmesi istenildiği anımsatıldı.

320
İçişleri Bakanlığı, başta Ankara ve Bursa olmak üzere 14 ilde nişan ve benzeri etkinliklere kısıtlama getirdi - Sayfa 4

14 İLDE TOPLU ETKİNLİKLER YASAKLANDI

Genelgede, yine daha önce valiliklere gönderilen genelgeyle salgının seyrinin takip edilerek artış ve azalışlara göre il bazında ilave tedbirlerin de alınabileceği belirtilerek, 14 ilde toplu etkinlikler yasaklandı.

420