İkince ele özel izin! Sektöre bomba gibi düştü

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, Ticaret Bakanlığı'nın distribütörlerin kendilerine faturaladıkları araçları 2. el olarak satabilme konusunda yeni bir karar alacağı yönünde bir açıklama yaptı.

İkince ele özel izin! Sektöre bomba gibi düştü - Sayfa 1

Otomotiv sektöründe, GSR II yönetmeliğinin "ulusal tip onayı" bulunan araçlar için yürürlük tarihi 7 Temmuz 2024'ten 31 Ağustos 2024'e ertelenmişti.

İkince ele özel izin! Sektöre bomba gibi düştü - Sayfa 2

Ancak bu uygulama, ithal araçlarda ertelemeye gidilmeyerek yürürlüğe girdi. GSR II sebebi ile bazı markaların kendilerine araç fatura ettiği ve bu araçların 2. el olarak satılabileceği söylenirken diğer yandan 6 bin km - 6 ay şartı bu konuda soru işaretleri yaratıyor.

İkince ele özel izin! Sektöre bomba gibi düştü - Sayfa 3

Ticaret Bakanlığı'nın, markaların veya distribütörlerin kendilerine faturaladıkları araçları, '6 ay - 6 bin km' şartına uymadan 2. el olarak satmalarına izin verdiği yönündeki haber otomotiv sektöründe büyük yankı uyandırdı.

İkince ele özel izin! Sektöre bomba gibi düştü - Sayfa 4

5 Temmuz'da alınan karara göre, Ticaret Bakanlığı'ndan özel izin almak şartı ile, distribütörlere ellerindeki sıfır araçları 2. el olarak satma hakkı verilecek.