İkinci el araç piyasasında son durum: Otomobil alacaklar dikkat!

İkinci el otomobil pazarında düşük talep sebebiyle fiyatlarda indirim fırsatı devam ediyor.

İkinci el araç piyasasında son durum: Otomobil alacaklar dikkat! - Sayfa 1

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk devam ediyor. Uygun fiyata ikinci el araç almak için oto pazarlarına akın edilse de vatandaşlar fiyatları görünce satın almaktan vazgeçiyor.

111
İkinci el araç piyasasında son durum: Otomobil alacaklar dikkat! - Sayfa 2

Peki piyasadaki durağanlığı ana sebepleri neler, şu anda hangi modeller daha cazip? İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili gelişmeleri milliyet.com.tr’ye anlattı. Ertemel, ‘Fiyatlar tekrar cazip hale gelebilir’ diyerek uyardı.

211
İkinci el araç piyasasında son durum: Otomobil alacaklar dikkat! - Sayfa 3

Milliyet'te yer alan habere göre, İMAS Başkanı Ertemel’in açıklamaları şu şekilde: “İkinci el otomobil piyasasında bir süredir var olan durağan süreç halen etkisini sürdürüyor. Piyasayı etkileyen krediye erişim zorlukları ve yüksek oranlar haricinde, sıfır otomobilde sağlanan indirim ortamı ilgiyi bu pazara çektiğinden, kullanıcı tercihi sıfır otomobile kaymış durumda. Yeni yıl ile birlikte sıfır otomobil fiyatlarının bir miktar arttığını görüyoruz.

311
İkinci el araç piyasasında son durum: Otomobil alacaklar dikkat! - Sayfa 4

İkinci el pazarında ise düşük talep sebebiyle indirimli fiyatlar halen sabit seyrini koruyor. Zaman zaman araç sahipleri yüksek fiyatlar talep etse de, alıcı bulabilen reel fiyatların cazip olduğunu söylemek mümkün.

411