İkinci el otoda güvenli ödeme dönemi! Sayılı gün kaldı

İkinci el otomobil alım satımında yeni dönem için sayılı gün kaldı. Araç satışlarında mağduriyeti önlemek için önemli bir adım atıldı. Uygulamaya alınan Güvenli Ödeme Sistemi herkes için zorunlu olacak. İşte yeni sistemin ayrıntıları…

İkinci el otoda güvenli ödeme dönemi! Sayılı gün kaldı - Sayfa 1

Türkiye genelinde yılın ilk 8 ayında 6.7 milyon araç el değiştirirken, bunun yaklaşık 4.5 milyonunu otomobiller oluşturdu. Yıla durgun başlayan ikinci el araç satışları, son bir kaç aydır hareketlenmeye başladı. 

115
İkinci el otoda güvenli ödeme dönemi! Sayılı gün kaldı - Sayfa 2

İkinci el araç satışları artarken, mağduriyetleri önlemek için de önemli bir adım atıldı. Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle uygulamaya alınan Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül’den itibaren herkes için zorunlu olacak.

215
İkinci el otoda güvenli ödeme dönemi! Sayılı gün kaldı - Sayfa 3

RİSKLER ORTADAN KALKACAK 
Sistemin kullanımı bugüne kadar ikinci el faaliyetinde bulunan işletmelerin yani oto galerilerin satışlarında zorunlu iken artık alıcıları da kapsayacak. Otomobil satışlarını daha güvenli hale getirmek için geliştirilen sistemle, alışverişlerde nakit taşıma riski, sahte para kullanılması, satış bedelinin ödenmemesi gibi riskler ortadan kalkacak. Peki sistem nasıl çalışacak? İşte detaylar...

315
İkinci el otoda güvenli ödeme dönemi! Sayılı gün kaldı - Sayfa 4

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? 
Alıcı ve satıcı öncelikle Güvenli Ödeme Sistemi’ne dahil olan bir banka, elektronik para veya ödeme kuruluşunu belirleyecek.

415