İkinci el otomobilde her şey değişti, galericiler tarih verdi: Fiyat düşüşü devam edecek mi?

Otomobil piyasasındaki dalgalı serüven devam ediyor. Kredi faizlerinin yükselmesiyle beraber, vatandaşlar araç alımlarını öteledi. Galericiler araç fiyatları için tarih vererek uyardı.

İkinci el otomobilde her şey değişti, galericiler tarih verdi: Fiyat düşüşü devam edecek mi? - Sayfa 1

İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar çakıldı. Galericiler son 5 senenin en düşük satışını yaşıyor. 2023’e göre fiyatlar düşse de galericiler eski kazançların sağlayamıyor. Ekonomide görülen bu dengesizliğin ne kadar süreceği merak ediliyor.

111
İkinci el otomobilde her şey değişti, galericiler tarih verdi: Fiyat düşüşü devam edecek mi? - Sayfa 2

Galericiler 31 ağustos tarihine işaret ediyor. Çünkü güvenlik paketi önleminin biteceği tarih ve bu sürece kadar da galericiler ikinci el otomobilde alım fırsatı olduğunu belirtiyor.

211
İkinci el otomobilde her şey değişti, galericiler tarih verdi: Fiyat düşüşü devam edecek mi? - Sayfa 3

İkinci el otomobilde aracın marka ve modeline kıyasla satış rakamlarında en az yüzde 10 ila 30 arasında net bir gerileme mevcut.  Ortalama 100 bin lira civarında bir indirim söz konusu.

311
İkinci el otomobilde her şey değişti, galericiler tarih verdi: Fiyat düşüşü devam edecek mi? - Sayfa 4

KREDİ FAİZLERİ VE SIFIR OTOMOBİLDEKİ KAMPANYALAR

Otocenter Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayatuzu, ikinci el için şu anda tam alım fırsatı olarak düşündüğünü, 2023’e oranla bu sene kredide krediye ulaşmanın zorluğu ve kredi faizlerinin yüksek olması ikinci elde piyasanın durgunluğuna neden olan sıfırlı kampanyalarda fiyatların düşmesini tetiklediğini belirtti. Kayatuzu, biniciler ikinci el aracım fiyatları yükselmeden alayım demeye başladığını, şu anda ufak ufak ziyaretçilerin siteyi gezdiğini söyledi.

411