İngiltere'de 7 Aralık'ta BioNTech Covid-19 aşısını yapmaya başlayabilir

İngiliz basını, BioNTech ve Pfizer'ın geliştirdiği corona virüs aşısının 7 Aralık'tan itibaren uygulanabilme ihtimalinin bulunduğunu öne sürdü. Aşı, Almanya'da yaşayan Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından geliştirildi.

İngiltere'de 7 Aralık'ta BioNTech Covid-19 aşısını yapmaya başlayabilir - Sayfa 1

Financial Times'a göre onay bekleyen BioNTech aşısını İngiltere hükümeti 7 Aralık'tan itibaren uygulayabilir.

İngiliz gazetesine göre Pfizer'la birlikte geliştirilen aşı ABD'de ise 10 Aralık'taki ABD'de Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA toplantısının ardından onay alabilir.

111
İngiltere'de 7 Aralık'ta BioNTech Covid-19 aşısını yapmaya başlayabilir - Sayfa 2

BBC'nin aktardıklarına göre ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün Başkanı Anthony Fauci'nin de NBC televizyonuna yaptığı açıklamada "Büyük ihtimalle, neredeyse kesin bir şekilde, ilk öncelik grubundaki bireylerin bir kısmını Aralık ayı sona ermeden aşılayacağız" dediği belirtiliyor.

211
İngiltere'de 7 Aralık'ta BioNTech Covid-19 aşısını yapmaya başlayabilir - Sayfa 3

Alman yetkililerin de haftasonunda, Avrupa'daki denetçi kurumların yeşil ışık verir vermez, gelecek ay aşılamayı başlatmak için hazırlıklar yapıldığını söylediği kaydediliyor.

311
İngiltere'de 7 Aralık'ta BioNTech Covid-19 aşısını yapmaya başlayabilir - Sayfa 4

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın Bavyera Radyosu'na yaptığı açıklamada "Bugün itibariyle Pfizer/BioNTech aşısının Aralık ayı ortasında onay almasını bekliyoruz" dediği aktarılıyor.

411