İngiltere'de "çift mutant" Covid-19 varyantı 104 kişide görüldü

İngiltere'de, ilk olarak Hindistan’da ortaya çıkan, daha sonra ABD’nin California eyaletinde görülen yeni tip koronavirüsün (Covid-19) iki kez mutasyona uğramış (çift mutant) varyantının 104 kişide görüldüğü ve bu kişilerin çoğunun uluslararası seyahatle ilişkisi olduğu bildirildi.

İngiltere'de "çift mutant" Covid-19 varyantı 104 kişide görüldü - Sayfa 1

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Başbakanlık Ofisi 10 Numara’da düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 salgınının ülkedeki son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere'de "çift mutant" Covid-19 varyantı 104 kişide görüldü - Sayfa 2

Hancock, ülkede "adım adım" normal hayata dönüşün başladığını ve aşılama programıyla 10 binden fazla kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesinin önlendiğini kaydetti. 

İngiltere'de "çift mutant" Covid-19 varyantı 104 kişide görüldü - Sayfa 3

Salgının yayılmasını önlemek için "yaygın test kampanyası" başlattıklarını hatırlatan Hancock, ülkedeki her 10 eczaneden 9’unda ücretsiz Covid-19 testinin dağıtıldığını aktardı.

İngiltere'de "çift mutant" Covid-19 varyantı 104 kişide görüldü - Sayfa 4

Hancock, İngiltere’de en yüksek rakamların görüldüğü ocak ayından bu yana Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 98, vaka sayılarında da yüzde 96 düşüş yaşandığını bildirdi.