İngiltere’de dört saatte sonuç veren test geliştirildi

Cambridge Üniversitesi araştırmacıları, Ulusal Sağlık Servisi çalışanları için yeni Covid-19 testi geliştirdi. Güvenlik önlemleri nedeniyle yirmi dört saat süren test sürecini dört saate indiren test, şimdiden bir hastanede kullanılmaya başlandı.

İngiltere’de dört saatte sonuç veren test geliştirildi - Sayfa 1

İngiltere’de ön cephede çalışan Ulusal Sağlık Servisi (NHS) personeli için sadece dört saatte sonuç veren koronavirüs testi geliştirildi.  Uzak mesafelerde bulunan güvenlik tesislerine götürülmeleri zaman aldığı için halihazırdaki testlerin tamamlanması yirmi dört saat sürüyor.

İngiltere’de dört saatte sonuç veren test geliştirildi - Sayfa 2

Daily Mail’in haberine göre Cambridge Terapötik İmmünoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü’nden Profesör Stephen Baker, virüsün örnekleme noktasında devre dışı bırakılmasının bir yolunu buldu. Test, Addnbrooke Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları üzerinde denendi. 

İngiltere’de dört saatte sonuç veren test geliştirildi - Sayfa 3

Numuneler burun çubukları kullanılarak alınıyor ve virüs o anda inaktive ediliyor. Sonra laboratuvara gönderilerek test ediliyor. Tüm bu süreç dört saat sürüyor. 

Baker “corona virüs enfeksiyonu için PCR testleri,  gerekli güvenlik önlemleri nedeniyle oldukça yavaş. Ancak, artık virüsü test halinde, etkisiz hale getirebildiğimize göre sonuç süresini önemli ölçüde azaltabiliriz” dedi.

İngiltere’de dört saatte sonuç veren test geliştirildi - Sayfa 4

Enfekte olma ihtimali olan sağlık çalışanları kendilerini izole ediyor. Ancak yeni testle, testin süresinin kısalması, negatif çıkan sağlık çalışanlarının hızlı bir şekilde işe dönebileceği anlamına geliyor.