İngiltere'de ilk toplu aşılama bugün başlıyor!

Bütün dünyanın gözü İngiltere'de. İngiltere tarihinin en büyük aşılama kampanyasına bugün başlıyor. Pfizer / BioNTech aşısı 50 hastanede uygulanacak. İlk parti aşı, Londra'nın güneyindeki bir hastaneye ulaştı.

İngiltere'de ilk toplu aşılama bugün başlıyor! - Sayfa 1

İngiltere tarihinin en büyük aşılama kampanyasına başlıyor. Pfizer/Biontech aşısına ilk onay veren ülke, ilk uygulamayı da yapacak. Belçika'dan İngiltere götürülen aşıların dağıtımına başlandı. İlk parti aşı, haftasonu Londra'nın güneyindeki bir hastaneye ulaştı.

İngiltere'de ilk toplu aşılama bugün başlıyor! - Sayfa 2

Bir çalışan, "İnanılır gibi değil. Açıkçası elimde tutamıyorum çünkü eksi 70 derecedeler. Ancak burada olduklarını, ülkede hatta dünyada aşıya ilk ulaşan yer olduğumuzu bilmek harika. Gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Eksi 70 santigrat derecede saklanan aşıların çözülmesi birkaç saat sürüyor. Aşının uygulamaya hazır hale gelmesi için de biraz zaman gerekiyor.

İngiltere'de ilk toplu aşılama bugün başlıyor! - Sayfa 3

Aşı, ülke çapında 50 hastanede uygulanacak. Önce 80 yaşın üzerindekiler ve bakımevi çalışanları aşılanacak. Aşılar çözüldükten sonra 3,5 gün içinde uygulanması gerekiyor.

İngiltere'de ilk toplu aşılama bugün başlıyor! - Sayfa 4

Randevularda gerekli sayıya ulaşılamazsa çözülen aşılar sağlık çalışanlarına uygulanacak. İngiltere'nin sipariş verdiği 40 milyon dozun 800 bini İngiltere'ye gönderildi.