İnşaat işçiliğinden hanedanlığa giden yol

Kara para aklamak suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'ya ait şirketlere mahkeme kararı doğrultusunda kayyum atandı. SGK kayıtlarına göre Dilan Polat'ın çalışma hayatı beden işçiliğiyle Engin Polat'ın ise ön muhasebeci olarak başladı. Soruşturma Polat ailesinin kara parayla geliştirdiği iddia edilen hanedanlığını ortaya çıkardı. Peki Polat çiftinin çalışma hayatlarına dair neler biliyoruz?

İnşaat işçiliğinden hanedanlığa giden yol - Sayfa 1

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatmıştı.

120
İnşaat işçiliğinden hanedanlığa giden yol - Sayfa 2

Çift, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmış ve daha sonra soruşturmaları tamamlanarak cezaevine gönderilmişti.

220
İnşaat işçiliğinden hanedanlığa giden yol - Sayfa 3

Dilan Polat, Engin Polat ve yakınlarına ait olan 27 şirkete kayyum atanması talep edilmiş ve 6 Kasım'da mahkeme tarafından şirketlere kayyum atanmasına karar verilmişti. 

320
İnşaat işçiliğinden hanedanlığa giden yol - Sayfa 4

Bu kararın ardından TMSF tarafından, Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'ya ait Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Sinem Sıla Doğu Güzellik Kozmetik ve Rise And Shine Kozmetik şirketlerine kayyum atandı.

420