İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek: Artış bizi endişelendirmeye başladı

Hasta sayısı aylar sonra 2 binin üzerine çıkarken, İstanbul’daki durum endişe veriyor. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tükek, Tükek, "PCR testlerinin yüzde 30'unda pozitiflik görüyoruz. Bu da bizi endişelendirmeye başladı" dedi. Tükek, tedbirlere uyulmaması durumunda 15-20 gün içinde hastanelerin yoğun bakım servislerinde doluluklar yaşanacağını belirtti.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek: Artış bizi endişelendirmeye başladı - Sayfa 1

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs salgınındaki son durumu Haber Global'de değerlendirdi. 

111
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek: Artış bizi endişelendirmeye başladı - Sayfa 2

Tükek'in değerlendirmeleri şöyle: 

 

"BİZİ ENDİŞELENDİRMEYE BAŞLADI"

Eylül ortasında şehrin kalabalıklaşması ile PCR pozitifliklerinde artışlar yaşmaya başlamıştık. Yaz aylarında yüzde 7-8'e düşen pozitiflikler 15'e kadar yükselmişti.

211
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek: Artış bizi endişelendirmeye başladı - Sayfa 3

Sonra bir iki kafta yatar seyir izledik ve tekrar artış trendine ulaştı. Yüzde 25-30 civarına kadar ulaştı. PCR testlerinin yüzde 30'unda pozitiflik görüyoruz. Bu da bizi endişelendirmeye başladı.

311
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek: Artış bizi endişelendirmeye başladı - Sayfa 4

"İSTANBUL KISA SÜREDE ÇOK BÜYÜK RAKAMLARA ULAŞABİLİR"

İstanbul çok büyük bir şehir. Kısa süre içine bu çok büyük rakamlara ulaşabilir. Bir iki haftadan itibaren nefes darlığı olan hastalarda da artış olmaya başladı. Bizde 8 hasta yatış bekliyor. Yatan hasta sayısının artması önümüzdeki günlerde yoğun bakımda artışı beraberinde getirecek. Bakan beyin İstanbul'a gelişi ile burada ciddi bir çalışma yürütülüyor. Özel hastaneler zannedersem tekrar pandemi hastanesi olarak dahil olacak. 

411