İstanbul’dan İzmir’e sadece 270 lira yakıyor; 830 km menzile sahip

Elektrikli otomobillere talep her geçen gün artıyor. Otomobil firmaları hem yeni modelleriyle hem de popüler modellerini elektrikliye çevirmeleriyle bu talebi karşılamaya çalışıyorlar. Peki en uzun menzilli elektrikli otomobiller hangileri? Detaylar haberimizde…

İstanbul’dan İzmir’e sadece 270 lira yakıyor; 830 km menzile sahip - Sayfa 1

Elektrikli otomobillerin popülerliği her geçen gün artarak devam ediyor. Otomobil firmaları da bu yeniliği heyecanla bekleyenlerin taleplerini karşılamak için yoğun bir AR-GE çalışması yapıyor. Firmaların üstünde durduğu en önemli konulardan biriside 'uzun menzil' konusu.

114
İstanbul’dan İzmir’e sadece 270 lira yakıyor; 830 km menzile sahip - Sayfa 2

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN MENZİLLERİ NE KADAR?

Çevre dostu elektrikli otomobillerin olmadık bir anda şarjları bitmesi veya herhangi bir istasyona kilometrelerce uzakta durmaları müşterilerin aklındaki en büyük soru işaretlerinden birisi. Peki en uzun menzilli elektrikli otomobiller hangileri? Gelin birlikte bakalım...

214
İstanbul’dan İzmir’e sadece 270 lira yakıyor; 830 km menzile sahip - Sayfa 3

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER DAHA EKONOMİK

Türkiye'de henüz 700 km menzilli bir elektrikli otomobil satışı yok. Fakat biz yine de ortalama veriler ile bir hesaplama yaparak elektrikli otomobillerin ne kadar tasarruf yaptığını hesaplayalım. Mesela dizel sedan bir otomobil ile İstanbul'dan İzmir'e yolculuk için ortalama 32 litre yakıt tüketir. Bu da yaklaşık 1400 civarında olduğunu varsayalım.

314
İstanbul’dan İzmir’e sadece 270 lira yakıyor; 830 km menzile sahip - Sayfa 4

TOGG T10X V2 uzun menzilli paket elektrikli otomobil ile aynı rotayı evdeki şarj ile doldurarak sadece 270 tl yakmış olur.

414