İstanbul'un hava kalitesindeki artış dikkat çekti

Koronavirüs nedeniyle getirilen kısıtlamalar İstanbul'un havasına iyi geldi. İnsan ve araç trafiğinin azalmasıyla kentte hava kalitesi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 arttı.

İstanbul'un hava kalitesindeki artış dikkat çekti - Sayfa 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü verilerine göre, "Evde kal" çağrılarıyla mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması, İstanbul'un havasında yaklaşık yüzde 30'luk temizliği beraberinde getirdi.

112
İstanbul'un hava kalitesindeki artış dikkat çekti - Sayfa 2

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hava kalitesinin iyileştirilmesi, "havası temiz bir İstanbul" için çalışmalar sürdürülürken, Türk Akreditasyon Kurumundan (TÜRKAK) akredite, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yeterlilik belgesi sahibi Çevre Koruma Müdürlüğü bünyesindeki Hava Kalitesi Laboratuvarı, pandemi döneminde de İstanbullulara hizmet veriyor.

212
İstanbul'un hava kalitesindeki artış dikkat çekti - Sayfa 3

Çevre Koruma Müdürlüğü verilerine göre, Covid-19 salgınıyla mücadele amaçlı yapılan "Evde kal" çağrılarının etkisiyle insanların sokağa çıkmayıp evde kalmaları trafikteki araç sayısını azalttı.

312
İstanbul'un hava kalitesindeki artış dikkat çekti - Sayfa 4

Azalan araç sayısı İstanbul'un havasına olumlu yansıdı. Geçen yıl ile bu yılın aynı dönemleri (1 Ocak-27 Nisan) karşılaştırıldığında 2019'da h58 olan Hava Kalitesi İndeksi'nde (HKİ) 2020'de yüzde 13 iyileşme görüldü.

412