İtalya'da 6 kişide koronavirüs tespit edildi

İtalya’nın Codogno kentinde 6 kişide daha Corona virüsü tespit edildi. İtalya'da toplam vaka sayısı 14'e yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İranlı mevkidaşı ile yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından, corona virüse bağlı İran'da ölü sayısının 5'e yükseldiğini ve şüpheli görülen 750 kişiden numune alındığını duyurdu.

İtalya'da 6 kişide koronavirüs tespit edildi - Sayfa 1

6 KİŞİDE TESPİT EDİLDİ

İtalya’da Milano’nun 60 km güneydoğusunda bulunan 15 bin 800 nüfusa sahip Codogno kentinde, 6 İtalya vatandaşında Corona virüsü tespit edildi. Virüsün ilk tespit edildiği kişinin yakın zamanda Çin’den İtalya’ya seyahat eden bir arkadaşıyla görüştüğü öğrenilirken, şu an karantinada tutulduğu ve durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

117
İtalya'da 6 kişide koronavirüs tespit edildi - Sayfa 2

Vakanın onaylanmasını ardından, hastanın hamile eşi de dahil olmak üzere çevresindeki insanlarda da virüs tespit edildi. Bunun yanı sıra, kentte 250 kişiye korona virüsü şüphesiyle test yapıldığı kaydedildi.

217
İtalya'da 6 kişide koronavirüs tespit edildi - Sayfa 3

Codogno kentinde vaka sayısının artmasıyla okul, kafe ve restoranların “pazar gününe kadar” kapalı kalacağı duyuruldu.

317
İtalya'da 6 kişide koronavirüs tespit edildi - Sayfa 4

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ile İran'da yaşanan yeni tip corona virüsü (Covid-19) vakasıyla ilgili telefon görüşmesi yaptı.

417