Kabak çekirdeği kabuğunu çöpe atıyorsanız atmayın. Bakın ne işe yarıyormuş!

Bağırsakların hızlı çalışmasını sağlayan ve faydalı bakterileri koruyan kabak çekirdeğinin bir de kabuklarının faydasını duysanız! Eminiz ki çöpe atmaktan hemen vazgeçeceksiniz...

Kabak çekirdeği kabuğunu çöpe atıyorsanız atmayın. Bakın ne işe yarıyormuş! - Sayfa 1

Kabak çekirdeği, omega bakımından oldukça zengindir. Kabak meyvesinin içerisinde yer alan yağlı tohumlar, sadece omega değil magnezyum, potasyum ve çinko açısından da en yararlı ürünlerin başında gelir. Kuru yemiş malzemeleri içerisinde bulunan kabak çekirdeği, en çok tercih edilen atıştırmalıklardandır. Bu mucizevi besinin çekirdeği kadar kabukları da oldukça faydalıdır. İşte kabak çekirdeği kabuğunun tüm bilinmeyenleri...

Kabak çekirdeği kabuğunu çöpe atıyorsanız atmayın. Bakın ne işe yarıyormuş! - Sayfa 2

KABAK ÇEKİRDEĞİ KABUĞU KANSIZLIĞI ENGELLİYOR

Cnnturk.com'da paylaşılan içeriğe göre, Kukurbitin isimli amino asiti sayesinde bağırsakları kurtlardan temizliyor. Kabuğundaki bol demir sayesinde demir eksikliği kansızlığını engellemeye destek oluyor. Müthiş bir selenyum, çinko, magnezyum ve çinko deposu.

Kabak çekirdeği kabuğunu çöpe atıyorsanız atmayın. Bakın ne işe yarıyormuş! - Sayfa 3

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN KABUĞU YENİR Mİ?

Kabak çekirdeğini kabuğuyla birlikte tüketmenin herhangi belirlenmiş bir zararı bulunmamaktadır. Aksine, bu şekilde tüketmenin bilinen bazı faydaları vardır. Özellikle kabak çekirdekleri lif bakımından oldukça zengindir ve bol miktarda su ile birlikte tüketildiğinde sağlık için faydalı olabilir.

Kabak çekirdeği kabuğunu çöpe atıyorsanız atmayın. Bakın ne işe yarıyormuş! - Sayfa 4

YAĞI CİLT KURULUĞUNUN ÖNÜNE GEÇİYOR

Memorial.com.tr'den alınan bilgilere göre, Kabak çekirdeği tohum, kabuk ve yağ formu halinde bitkiden izole edilebilir. Yağ içeriğinde ağırlıklı olarak omega 6, oleik asit, palmitik asit, E vitamini, bitkisel steroller bulunur. Doymamış yağ asitlerini yüksek oranlarda içermesi öncelikle cilt sağlığına olumlu etkiler yaratır. Cilt kuruluğunun önüne geçer, cilt üstü ve altı iltihaplı dokuların da oluşumunu engeller. Kan yoğunluğunun dengelenmesinde filtreleme görevi üstlenen omega 6 gibi yağ asitleri, kan akışkanlığının dengelenmesine yardımcıdır. Ayrıca, besinlerin sindirimini kolaylaştırması besin değerlerinin emilimlerini olumlu etkiler.