Kahve aç karnına içilirse ne olur? Yıllarca sağlığımızla oynamışız!
Lezzeti ve hoş kokusuyla sıklıkla tercih edilen kahve vücuda enerji verici etkisiyle de biliniyor. Özellikle güne zinde başlamak isteyenler sabahları aç karnına kahve içmeyi tercih ediyor. Peki, aç karına kahve içilirse ne olur? İşte sizi şaşırtacak çalışmanın detayları.
Kahve, tropikal bölgelerde yetişen "Coffea" bitkisinin çekirdeklerinden elde edilen ve sıcak ya da soğuk şekilde içilen bir içecektir. En yaygın kahve türleri Arabica (Coffea arabica) ve Robusta (Coffea canephora) bitkilerinden gelir. Kahve çekirdekleri kavrulup öğütüldükten sonra suyla demlenerek hazırlanır.
Kahvenin vücuda pek çok faydası bulunur. Vücudunuza enerji verir. Sindirim sisteminizi düzenler. Hatta Çin ve İsveç'ten bilim insanlarının İngiltere Biobank verilerini incelediği çalışma, kahve ve çayda bulunan kafeinin kalp sağlığına iyi geldiğini ortaya koydu. Ancak uyandığınızda sabah ilk iş olarak aç karnına çay ya da kahve içenlerdenseniz sağlığınızı ciddi anlamda tehdit ediyor olabilirsiniz.
Aç karına kahve içerseniz ne olur?
Sabahın ilk saatlerinde kahve içmek, özellikle menopoz dönemindeki kadınların daha fazla göbek yağı biriktirmesine neden olabilir. Beslenme Uzmanı Sarah Lawuk. "Birçok kadın bunu daha az yemek, aralıklı oruç tutmak ve sistemlerine daha az kalori girmesi için yapıyor," diye açıklıyor.
Uzman isim "Kesinlikle aralıklı oruca karşı değilim, ancak iyi olabileceği zamanlar ve biraz dikkatli olmanız gereken yaşam dönemleri olduğuna inanıyorum." diyor. Uzman isim "Kesinlikle aralıklı oruca karşı değilim, ancak iyi olabileceği zamanlar ve biraz dikkatli olmanız gereken yaşam dönemleri olduğuna inanıyorum," diyor.