Kimlerin emekliliği iptal edilebilir? Maaşı bağlanmayan EYT'liler dikkat! Bu detaylar çok önemli

Televizyon program yapımcısı Armağan Çağlayan, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, beş yıl önce emekli olan bir arkadaşının SGK’dan telefonla arandığını belirtti. Çağlayan, arkadaşına emeklilik işlemlerinde hata yapıldığı, emekli olabilmek için 240 gün daha prim ödemesi gerektiği, beş yıldır aldığı maaşı faiziyle birlikte iade etmesi gerektiğinin söylendiğini duyurdu.

Kimlerin emekliliği iptal edilebilir? Maaşı bağlanmayan EYT'liler dikkat! Bu detaylar çok önemli - Sayfa 1

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) bu habere dikkat... Televizyon program yapımcısı Armağan Çağlayan, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, beş yıl önce emekli olan bir arkadaşının SGK’dan telefonla arandığını belirtti. Çağlayan, arkadaşına emeklilik işlemlerinde hata yapıldığı, emekli olabilmek için 240 gün daha prim ödemesi gerektiği, beş yıldır aldığı maaşı faiziyle birlikte iade etmesi gerektiğinin söylendiğini duyurdu.

124
Kimlerin emekliliği iptal edilebilir? Maaşı bağlanmayan EYT'liler dikkat! Bu detaylar çok önemli - Sayfa 2

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli aylığı bağlandıktan sonra geriye dönük denetim ve incelemeler yapıyor. Bu yıl emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanmak için yaklaşık 2 milyon kişi mart – nisan aylarında emeklilik başvurusunda bulundu.

224
Kimlerin emekliliği iptal edilebilir? Maaşı bağlanmayan EYT'liler dikkat! Bu detaylar çok önemli - Sayfa 3

SGK yılda normalde 400 bin kişiye emekli aylığı bağlarken, bu yıl başvuran EYT’lilerin büyük kısmına 2-3 aylık süre içinde aylık bağlama işlemi gerçekleştirildi. Yoğunluk olmayan normal zamanlarda bile emeklilik işlemlerinde birtakım hatalar yapıldığı sonradan tespit edilebiliyor. EYT kapsamında gerçekleştirilen emeklilik işlemlerinin önümüzdeki yıllarda incelenmesi sırasında da hatalı işlemler ortaya çıkabilir.

324
Kimlerin emekliliği iptal edilebilir? Maaşı bağlanmayan EYT'liler dikkat! Bu detaylar çok önemli - Sayfa 4

İncelemeler sonucunda hatalı bağlandığı tespit edilen emekli aylıkları iptal ediliyor. Ödenmiş aylıklar da geri istenebiliyor. Bazı durumlarda ise emekli aylığı eksik bağlanmış olabiliyor. Bu kişilerin ise aylıkları düzeltilerek geriye dönük eksik aylıkları ödeniyor.

424