Korona aşısı "helal mi, haram mı" tartışması büyüyor
Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar birçok ülkede kullanılmaya başlandı.Türkiye'de de ilk aşılar için sabırsız bir bekleyiş söz konusu. Aşı süreci devam ederken yeni bir tartışma başladı. Geliştirilen koronavirüs aşılarında domuzun parçalarının kullanıldığı iddiası üzerine aşı şirketleri açıklama yaptı
ABD’nin çok okunan tabloid gazetelerinden New York Post, dünya üzerinde 77 milyondan fazla insanı etkileyen koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşılarla ilgili yeni bir tartışmanın da fitilini alevledi.
NY Post, bazı ülkelerin koronavirüs aşısında kullanılan maddeler konusunda oldukça dikkatli ve hassas davrandığını yazarak, “Şirketler Covid-19 aşısı geliştirmek için yarışırken ve ülkeler de aşılara sahip olmaya çalışırken bazı ülkelerde aşılarda domuz ürünlerinin kullanıldığı iddiası gündeme geldi.
Domuzdan elde edilen jelatinin aşının güvende kalması ve depolama ve nakliyat sırasında etkisini yitirmemesi adına kullanıldığını ve bazı şirketlerin bu ürünü kullanmadıklarını yazan New York Post, “Bazı şirketler domuz ürünü kullanılmayan aşı geliştirdiler. İsviçreli Novartis, domuz ürünü yer almayan aşıyı tanıtırken Suudi Arabistan ve Malezya merkezli AJ Pharma da bu maddenin bir alternatifini geliştirmek için çalışıyor.
“KULLANILMAYA DEVAM EDECEK ÇÜNKÜ…”
İngiliz İslami Tıp Birliği Genel Sekreteri Dr. Salman Waqar, “Domuz ürünü kullanılmaya devam edecek çünkü bu ürünü kullanmamak daha kısa bir raf ömrüne ve daha çok maliyete sebep olacaktır” dedi.