Koronavirüs ile ilgili skandal yazışmalar ortaya çıktı

Çin'de koronavirüsün çıkışıyla ilgili spekülasyonların merkezinde yer alan Wuhan Viroloji Labarotuvarı'nın sorumlusu Prof. Shi Zhengli, ile ilgili son çıkan bilgiler adeta şoke etti.

Koronavirüs ile ilgili skandal yazışmalar ortaya çıktı - Sayfa 1

İngiliz The Sun gazetesinin özel haberi, Çin'de salgın henüz yayılmadan önce girişilen manipülasyon çabalarını gözler önüne serdi.

ABD'li bir kuruluşun elde ettiği yazışmalar, Çin'de Komünist Partinin salgının ilk günlerinde, olayın cereyan ediş ve anlatılış şeklini nasıl kontrol etmeye çalıştığına dair kanıtlar gösteriyor.
 
 

117
Koronavirüs ile ilgili skandal yazışmalar ortaya çıktı - Sayfa 2

Kar amacı gütmeyen bir halk sağlığı araştırması kuruluşu olan ABD Bilgi Edinme Hakkı (USRTK) tarafından ortaya çıkarılan e-postalar, Wuhan laboratuvar şefi Dr. Shi Zhengli'nin virüsün bilimsel adı "SARS-CoV-2" yi değiştirme çabasına nasıl öncülük ettiğini ortaya koyuyor.
 

217
Koronavirüs ile ilgili skandal yazışmalar ortaya çıktı - Sayfa 3

'ÇİN HALKI İÇİN ÖNEMLİ' 
USRTK'nın ele geçirdiği mesajlar, bilim insanlarının virüsün adının "Çin halkı için önemli bir mesele" olduğunu savunduğunu gösteriyor.

317
Koronavirüs ile ilgili skandal yazışmalar ortaya çıktı - Sayfa 4

"Yarasa Kadın" olarak bilinen Dr. Shi ve diğer Çinli araştırmacılar, virüsün Çin'de 2003 yılında patlak veren SARS salgınıyla ilişkilendirildiğini düşündükleri için adın "yanıltıcı" olduğunu savundular.
 

417